Jesus – stjerne for en aften i Aarhus

Citykirken i Aarhus sætter fokus på julens budskab med busreklamer. I år hedder kampagnen ’Jesus - stjerne for en aften?’
Citykirken i Aarhus sætter fokus på julens budskab med busreklamer. I år hedder kampagnen ’Jesus – stjerne for en aften?’

Citykirken i Aarhus har igen i år store reklamer på byens busser i anledning af en stort opsat julekoncert i kirken. 

Jesus – stjerne for en aften?
Sådan lyder det provokerende på Aarhus’ bybusser de næste fire uger.

Sidste år kørte Citykirken en kampagne med titlen ’Find barnet’. Dengang skulle man finde Jesusbarnet på store tegninger af forskelligt julestads på busser og læskure i Aarhus.
I år handler det så om spørgsmålet: Jesus – stjerne for en aften?
– Vi vil gerne sætte spot på, at Jesus er meget mere end en dukke i krybben. At han har sat sig uudslettelige spor i verdenshistorien og stadig i dag er en person, vi ikke kan komme udenom, siger Johnny Hansen, en af kirkens præster.
Og som kirke vil vi gerne invitere til at møde manden og ikke blot synge om barnet, tilføjer han.

Julearrangementer

Hver søndag mødes over 300 mennesker til gudstjeneste i Citykirken, og i løbet af ugen er andre 300 til forskellige aktiviteter i bygningen. Kirken gør en stor indsats for ikke blot at være kirke for dem, som plejer at komme i kirke, men for alle Aarhus’ indbyggere.
Julens program byder på både små teaterstykker, en balletdanser, stjernefest og det årlige tilløbsstykke: gospelkoncerten med Jyllands største gospelkor, Aarhus Gospel Singers, som holder til i kirken til hverdag. Denne koncert plejer at samle over 500 sangglade aarhusianere.

- Som kirke vil vi gerne invitere folk til at møde Jesus - ikke bare synge om barnet, siger præst Johnny Hansen.
– Som kirke vil vi gerne invitere folk til at møde Jesus – ikke bare synge om barnet, siger præst Johnny Hansen.
Reklamer på 30 busser

For at gøre opmærksom på alt dette har kirken altså valgt at lade 30 busser køre rundt med sloganet i december måned.
Der er en del, der undrer sig over, at vi som kirke blander os i bybilledet på den måde, men vi oplever netop, at vi som frikirke nogle gange opleves som eksklusive, og ”det er nok kun for medlemmer”.

Kirke for alle i Aarhus

Med disse tiltag prøver vi blot at gøre opmærksom på, at vi er en del af bybilledet her i Aarhus, og at alle er velkomne i Citykirken, siger Johnny Hansen.
Et af kendetegnene ved Citykirken er i øvrigt dens mangfoldighed. Både generationelt, hvor alle aldersgrupper er næsten ligeligt repræsenteret, men også i kulturel mangfoldighed, da cirka 25 procent af kirkegængerne er fra andre lande og kulturer.
Programmet for december kan findes på kirkens hjemmeside: www.ckirken.dk, oplyser Johnny Hansen.