Minister renset for beskyldning

Esben Lunde havde angivet kilden til et citat. Og DR beklager nu beskyldningerne. Det var ikke fusk, kun sjusk...
Esben Lunde havde angivet kilden til et citat. Og DR beklager nu beskyldningerne. Det var ikke fusk, kun sjusk…

DR dementerer påstand om plagiat i Esben Lunde Larsens afhandling.

Onsdag den 25. november bragte DR Nyheder et indslag om fusk i forskningsminister Esben Lunde Larsens ph.d. afhandling. Nu dementerer DR påstanden fra denne udsendelse samt i artikler på dr.dk.

DR Nyheder havde rejst tvivl om kildeangivelserne i Esben Lunde Larsens afhandling, hvor et centralt citat bliver brugt uden behørig kildeangivelse. Dermed fremstår citatet som et resultat af Esben Lunde Larsens egen forskning. Men citatet forekommer tidligere i afhandlingen med korrekt kildeangivelse. Denne nuancering kommer ikke frem i DR’s dækning af sagen.
”Det er en alvorlig mangel i historien, der burde have fremgået tydeligt i både TV AVISEN og på dr.dk. Det er fejl, som DR Nyheder beklager både over for seere, brugere og ministeren”, skriver ledende redaktionschef Thomas Falbe og ledende redaktionschef Sandy French fra DR Nyheder.
Undervejs i forløbet har DR også taget en udtalelse af professor Peter Sandøe til indtægt for beskyldningen om citat-fusk.
Men det er en del af et citat, som er taget ud af sin sammenhæng, understreger professoren, som kalder DR’s vinkling af hans udtalelser om Esben Lunde Larsens ph.d. for tendentiøs.
Københavns Universitets ”Uniavisen” har bragt en rettelse til en artikel, hvor det hed, at Peter Sandøe ”trak sit citat tilbage”. Men også det er ifølge professoren ”ensidig citeret” af DR.
Efterfølgende har DR bragt en såkaldt ”præcisering” af indslaget med Peter Sandøe.