Tema for bedeugen 2016: ”De fortabte sønner vender hjem”

Danske Patricia og Dan Kirk Biswas arbejder for flygtningebørn gennem Faros i Athen.
Danske Patricia og Dan Kirk Biswas arbejder for flygtningebørn gennem Faros i Athen.

Evangelisk Alliances bedeuge i det nye år foregår den 10.-17. januar. Bedefolderen har et bibelord fra lignelsen om ”Den fortabte søn” til hver af dagene.
”Jesus fortalte en simpel historie om en far og hans to sønner. Det var en historie om oprør, fortry­delse, anger og en helt uventet kærlighed og tilgivelse”, skriver formand for Evangelisk Alliance Thomas Bjerg Mikkelsen. I materialet er der fokus på, at nogle ser sig selv som yngste-sønner, mens andre – ofte kirkefolk – har mere tilfælles med den moralske ældste bror.
I løbet af bedeugen vil der være indsamling til uledsagede flygtningebørn i Grækenland og til Evangelisk Alliances arbejde gennem organisationen Faros.
Faros (det græske ord for ”fyrtårn”) er et center midt i Athen for uledsagede flygtningebørn i alderen 10-18 år. Organisationen opsøger de udsatte børn på gaden og tilbyder dem husly, mad og anden form for hjælp.