”Fra det globale kirkeliv”

I den løbende foredragsserie: ’Fra det globale kirkeliv’ fortæller teologiske ressourcepersoner i februar om Brasilien, Israel og Liberia på TORVET i Aarhus.

Den kristne kirke er noget langt mere og noget langt større end den danske folkekirke, og kristne i Danmark kan hente megen inspiration fra kirkelivet i udlandet, hedder det i oplægget.
TORVET har inviteret ressourcepersoner fra Menighedsfakultetet, Israelsmissionen samt Promissio til at dele ud af deres viden og internationale erfaring.

Vækkelse i Brasilien

Den 8. februar vil professor i kirkehistorie Kurt E. Larsen fra Menighedsfakultetet give et indblik i kirkelivet i Brasilien.
Der vil være en gennemgang af landets kirkehistorie fra det tidspunkt, hvor landet var en portugisisk koloni frem til i dag, hvor der foregår vækkelser både i den katolske kirke og i de mange pinsemenigheder.

Messianske jøder i Israel

Den 22. februar vil generalsekretær i Israelsmissionen Bodil Skjøtt fortælle om de Jesus-troende jøder. Hvor mange er de, hvad står de for, og hvordan fastholder de deres jødiske identitet i Israel i dag?

Liberia før og efter krigen

Den 29. februar fortæller pastor Finn Hougaard om Liberia, hvor han har været missionær gennem mange år for Promissio. Der vil være fokus på landets historie, den mangeårige borgerkrig, ebola og nutidens genopbygning af landet og kirkelivet.