Ord til daglig opmuntring

s9_Med evig kærlighed”Helle for den!” råber man om det, man vil kræve ret til. Gud vil sige, at vi tilhører ham, og at ingen magter i verden kan fjerne os fra ham. Også når vi rammes af problemer, og livet føles mørkt, kan vi stole på, at vi er i Guds hænder. Vi tilhører Gud. (Side 56)

Johan Reftels andagtsbog er oversat til dansk og hjertesprog af global karakter. I små korte tekster giver han den ene opmuntring efter den anden.
Formen er jordnær, uden de store teologiske overbygninger, men med forståelige billeder forklares kristen tro og liv, som en relation mellem en mægtig skabende Gud, der sætter sin magt ind på at komme sin skabning til undsætning.
Vi mindes om, at magtesløshed er et godt udgangspunkt for at opleve Guds godhed. At det ikke handler om at løbe de første 42 kilometer af et marathon og håbe på hjælpen til de sidste 195 meter – men at Gud ønsker at være med hele vejen. At kristenliv må være et Effatha, ordet som Jesus siger i mødet med den døve mand (Mark 7.31-37) , som ordret oversat betyder: ”Lad mig blive åbnet”
Altså en erkendelse af, at Gud ikke gemmer sig eller holder sig på afstand, men at vi har brug for at åbne os for hans liv.

Lad Gud komme til

Igennem de 50 korte andagtsstykker opmuntres læseren til at slappe af, lade Gud komme til, se på sig selv som elsket, værdifuld, udvalgt osv. På alle måder er dette andagtshæfte et opmuntrende bekendtskab.
Og så alligevel. Det er, som om denne kristentro er lidt for blankpoleret. Knasterne. Tvivlen. Livets skyggeside. Alt det, som også er en del af kristenlivet, er behændigt pakket ind i lidt for lette forklaringer.
Disse aspekter af livet kommer vi ikke rigtig til at forholde os til i denne positive og opmuntrende tekstsamling. Men det behøver man vel heller ikke have med hver gang?

Faktum er, at man kommer i godt humør og bliver mindet om nogle sandheder, som gør livet lidt lysere.

Johan Reftel:
Med evig kærlighed
– tanker om tro og kærlighed”
160 sider
99,00 kr.
Unitas Forlag