Rapport: ’Hver time dræbes en kristen’

Bøgerne ”Tro trodser ISIS” og ”De dræber kristne” fortæller om nogle af de forfulgte kristne.
Bøgerne ”Tro trodser ISIS” og ”De dræber kristne” fortæller om nogle af de forfulgte kristne.

Åbne Døres netop offentliggjorte Verdensrangliste viser, hvor i verden kristne forfølges mest. Men situationen er langt mere alvorlig end det fremgår i medierne.

Forfølgelse af kristne forkommer nemlig i hele verden og bliver bare værre, ifølge en række artikler i det katolske magasin Crux,
Crux, som udgives af the Boston Globe, har skrevet om forfølgelser af kristne, som kun få ikke-kristne medier har omtalt. Magasinets artikler beretter om brutal forfølgelse af kristne ikke bare i Mellemøsten men også i Latinamerika og Afrika.

Latinamerika

En af historierne foregår i El Salvador og Bogota i Colombia. To kvinder, en mor og en bedstemor, blev skudt og dræbt inden for en måned. Den ene blev dræbt af et medlem af en højreekstremistisk paramilitær gruppe, den anden af en venstreorienteret guerilla-gruppe.
Begge disse grupper går nemlig målrettet efter kristne.

Én kristen per time

Artiklen i Crux kalder de to kvinders skæbne ”en del af den mest udbredte menneskerettigheds-svøbe i begyndelsen af det 21. århundrede”. Alligevel bliver de to dødsfald ikke rigtig bemærket.
Artiklen fastslår: ”Selv om der er stor variation i beregningerne, vil selv et forsigtigt skøn antyde, at én kristen bliver dræbt af trosmæssige årsager et eller andet sted i verden hver time hver dag.”
På Åbne Døres Verdensrangliste står Nordkorea igen øverst på listen. Somalia er nummer to. Crux bringer en artikel om en nonne og hendes muslimske chauffør, som begge blev skudt og dræbt af Al-Shabab militante i Somalia.
Andre Crux-artikler fortæller ellers ukendte beretninger om andre kristne martyrer.

Hvorfor rammes kristne?

Men hvorfor bliver netop kristne så ofte udsat for vold? spørges det. Og artiklen besvarer sit eget spørgsmål:
”Det skyldes, at i de uroplagede områder, hvor andre institutioner for længst har evakueret deres personale, vil kirkerne blive tilbage. De er nemlig overbevist om, at de selv er sidste udvej når det gælder hjælp og håb for de mennesker, der er fanget på stedet. Og fra Syrien til byen Sokoto i det nordlige Nigeria vil de betale prisen.”