Stadig flere be’r for Danmark

Claus Aagaard fra Græsted Frimenighed og Watchmen for the Nations fortalte bl.a. om et stort kloster udenfor München med 100 værelser, som fremover skal bruges til et retræte- og bedested under navnet ”Father’s House for all Nations”. En syrisk ven af Claus bød på det tidligere dominikanerkloster. Det samme gjorde 24 velgørende organisationer. Nonnerne bad i 3 måneder for at finde den rette køber og endte med at sælge til den kristne syrer, selv om hans bud ikke var det højeste, og selv om han ikke var katolik. Udover den syriske familie og ægteparret Aagaard er en familie fra Sydafrika med i ledergruppen, som skal føre stedet videre i kristen ånd.
Claus Aagaard fra Græsted Frimenighed og Watchmen for the Nations fortalte bl.a. om et stort kloster udenfor München med 100 værelser, som fremover skal bruges til et retræte- og bedested under navnet ”Father’s House for all Nations”. En syrisk ven af Claus bød på det tidligere dominikanerkloster. Det samme gjorde 24 velgørende organisationer. Nonnerne bad i 3 måneder for at finde den rette køber og endte med at sælge til den kristne syrer, selv om hans bud ikke var det højeste, og selv om han ikke var katolik. Udover den syriske familie og ægteparret Aagaard er en familie fra Sydafrika med i ledergruppen, som skal føre stedet videre i kristen ånd.

Kristne i mange byer er begyndt at tage ansvar og bede for deres kommuner og for landet. 

Stine Kofoed Møller fra Ringsted fortalte om, hvordan hun sammen med andre er begyndt at bede for byen og kommunen hver torsdag.

Det har bl.a. ført til kontakt til borgmesteren om hvilke problemer, der var brug for at bede for. Han nævnte bl.a. de små byer i kommunen, som bliver forladt og mister deres butikker og skoler osv. Så nu beder de kristne bl.a. for småbyerne og for Guds velsignelse over Ringsted. Og de har set tegn på, at det nytter noget.
Det fortalte Stine Kofoed Møller på Bedehus Danmarks årlige bedeuge på Kolding Internationale Højskole, hvor ca. 80 deltagere var med. I ugens løb har de hørt foredrag af bl.a. Jofrid og Peter Tinggaard, Susanne Krogh, Hans Henrik Lund, Lars Bo Olesen, Christina Leinum, Erik Hvid Larsen og den omvendte muslim Harun Ibrahim.
Fra Esbjerg fortalte Bent Lådahl Madsen om, hvilken betydning det har haft for ham at være med til en samling med den finske forbønsleder Päivi Heikkila.
Han oplevede et kald til at tage sig af mennesker, der har lidt under den moralske nedtur, der fulgte efter ungdomsoprøret, som han selv var med i.
Kirsten Rønberg, som er med i bestyrelsen for Aglow i København, fortalte om en gruppe, som går på bønnevandring i København. Ofte mødes de på kernesteder i byen som fx Christiansborg, Amalienborg eller TV-byen.
De beder for alle i høje stillinger, for regering, folketing, kultur og underholdning, politi, retssystem, forsvar, erhverv, økonomi, udenrigspolitik, medier, familier og kongehus. De beder for aktuelle emner som flygtningesituationen. De bad også for udenrigsministeren, da der var krise på grund af islamisk terror i Paris. Da gik de virkelig i åndelig krig, som Kirsten udtrykte det.
Gruppen er i 2016 gået i gang med at kortlægge byens åndelige fortid og de ugerninger, der her er foregået, for at der kan rådes bod og bedes om tilgivelse.
Det gælder bl.a. magtsyge, grådighed, bedrageri i forretningslivet, vold og sexindustrien.
Selv om emnerne var alvorlige, var seminarerne præget af lovsang, humor og optimisme.