Fjernelse af børn fra norsk familie vækker international protest

Der har været protester mod Norge og Barnevernet verden over efter fjernelsen af fem børn fra en kristen norsk-tjekkisk familie. Foto: Twitter.
Der har været protester mod Norge og Barnevernet verden over efter fjernelsen af fem børn fra en kristen norsk-rumænsk familie. Foto: Twitter.

Det norske Barnevernet har fjernet fem børn, inklusive en ni måneders baby, fra en norsk-rumænsk familie. Begrundelsen er ifølge familien deres kristne overbevisning.

Marius og Ruth Bodnariu, som tilhører pinsekirken, har nu fået fjernet alle deres børn. Ifølge familien selv skyldes myndighedernes indgriben, at de har lært deres børn, at ”Gud straffer synd”.

Sagen har fået stor international opmærksomhed og titusinder har protesteret i begyndelsen af januar i Oslo, USA, Storbritannien, Rumænien, Belgien, Tyskland, Indien, Spanien, Canada, Polen og Tjekkiet. De norske myndigheder har allerede påbegyndt en bortadoptions-proces for de fem børn.

Sagen startede, da rektor for de to ældste døtres skole henvendte sig til myndighederne og luftede sin bekymring over børnenes ”religiøse opdragelse”. Skolens rektor havde forestillet sig, at Barnevernet ville tilbyde familien rådgivning, men det endte altså med, at børnene blev fjernet. Begrundelsen var, at forældrene anvender fysisk afstraffelse.

Daniel Bodnariu, som er bror til Marius, har bl.a. gennem de sociale medier og i et interview med The Christian Post fremstillet sagen som et eksempel på, at de norske myndigheder ikke tillader forældre at praktisere deres kristne tro. Det har ført til store protest-aktioner foran de norske ambassader i flere byer.
Familiens advokat har anbefalet dem at appellere sagen.