USAs præsidentkandidater svarer på 12 spørgsmål om tro og politik

Den tidligere topdirektør Carly Fiorina er en af USAs nye, kristne præsidentkandidater. Hun var taler ved Willow Creeks lederkonference i 2014. Foto: WCA.
Den tidligere topdirektør Carly Fiorina er en af USAs nye, kristne præsidentkandidater. Hun var taler ved Willow Creeks lederkonference i 2014. Foto: WCA.

Avisen The Christian Post har netop offentliggjort republikaneren Carly Fiorinas svar.

The Christian Post har bedt alle USAs præsidentkandidater besvare 12 spørgsmål om deres værdier og politiske mål. Den tidligere topchef for Hewlett-Packard, Carly Fiorina, svarer her på spørgsmål om tro, fri abort og udenrigspolitik.

Hvorfor ønsker du at blive præsident og hvad har din personlige tro med din beslutning at gøre? lyder første spørgsmål fra Christian Post.
Carly Fiorina svarer her, at Margareth Thatcher er hendes politiske forbillede og udtrykker ønsket om at lede USA fremad i en tiltrængt fornyelse.

En prøvet tro

Om sin egen tro siger Carly Fiorina:
– Jeg er blevet prøvet. Min tro er blevet prøvet. Jeg har kæmpet med brystkræft og har måttet begrave et barn. Men kærligheden fra min familie og min personlige relation med Jesus Kristus har hjulpet mig igennem det.
Carly Fiorina understreger, at hendes tro vil præge kampen for at genskabe USAs karakter.

Lige rettigheder

På spørgsmålet om, hvad ægteskab er, svarer Carly Fiorina, at der er et åndeligt grundlag for ægteskabet mellem mand og kvinde. Hun vil dog også sikre de homofiles rettigheder, men uden at omdefinere ægteskabsbegrebet.
Hun mener, at der skal være plads til samvittighedsfrihed for de amerikanere, som er imod homofile ægteskaber. De seneste år har der været flere retssager mod erhvervsdrivende, som ikke ville yde service ved homofile bryllupper. Derfor vil Carly Fiorina sikre den enkeltes og trossamfundenes frihed, når det gælder konflikter mellem lovgivning og trosfrihed.

Vil kæmpe for forfulgte

Præsidenten og det internationale samfund bør hjælpe og beskytte dem, der er forfulgt for deres tro forskellige steder i verden, mener Fiorina. Hun ønsker en stærkere udenrigspolitik.
– Verden bliver et mere tragisk og farligt sted, når USA ikke står i spidsen. Og under denne præsident har vi ikke været i lederrollen…
Vi har brug for en leder, der ikke tier stille som Barack Obama og Hillary Clinton, når det gælder de millioner af kristne, som forfølges i Mellemøsten, siger hun og lover, at USA vil komme tilbage i den globale lederrolle med hende selv som præsident.

Pro-life og stolt af det

Hvornår i graviditeten og under hvilke omstændigheder skal abort være ulovlig?
– Jeg er pro-life og stolt af det. Jeg tror, at videnskaben dagligt bekræfter, at dem som tror på livets hellighed har ret. Et flertal af amerikanerne er nu enige om, at abort efter fem måneder er forkert uanset omstændighederne.
Som præsident vil jeg underskrive ”the Pain Capable Unborn Child Protection Act” (en lov som skal beskytte ufødte børn, fordi de er i stand til at føle smerte).
Jeg vil sætte en stopper for at støtte abortklinikkerne under Planned Parenthood med skatteydernes penge. Og jeg vil støtte de kvindeklinikker som rent faktisk hjælper deres lokalsamfund, lover Carly Fiorina.

Finanskrisen

Den tidligere HP-chef vil reducere USAs nationale gæld på18.3 billioner dollars gennem en skattereform og lavere sociale udgifter. Hun vil nulstille landets 73.000 siders skattelovgivning, så lovgivningen kommer ned på kun tre sider. Samtidig skal virksomhederne have bedre vilkår, mener Carly Fiorina.
Hun svarer også på spørgsmål om illegale immigranter, uddannelsespolitik og klimaspørgsmål i interviewet med Christian Post.


Artiklen fortsætter efter annoncen: