DR afslører løgn og chikane mod kristne i Mariager

Pastor Tonny Jakobsen har tidligere sagt, at han ikke forstår, hvorfor pinsekirken er blevet inddraget i sagen.
Pastor Tonny Jakobsen har tidligere sagt, at han ikke forstår, hvorfor pinsekirken er blevet inddraget i sagen.

En DR-dokumentar sår tvivl om lesbisk kvindes troværdighed i sag, hvor kristne blev hængt ud.

– Min retssikkerhed er ikke-eksisterende, siger den sigtede i sagen om chikane mod et lesbisk par i Mariager.

DR-Dokumentaren den 22. februar i år så nærmere på sagen, der har udråbt Mariager som den religiøse intolerances hovedstad.
Den 15. november 2014 var Mariager klædt i regnbueflag. Folk fra hele landet demonstrerede til fordel for det lesbiske par, der angiveligt havde oplevet hadforbrydelser fra en kirkegænger. Men sagen er ikke, som den blev fremstillet, viser den kritiske DR-Dokumentar.

Kendte sigtede på forhånd

Tulle Krøyer har udpeget en mand fra pinsekirken som den, der øvede chikane mod familien. Hun fortæller om hadbreve, hundelort og affald i haven samt et kors på sin søns navnekort i børnehaven.
Da Tulle en nat så en mand i haven, som truede hende med ordene: ”I skal brænde i helvede”, gik hun til politiet. Her udpegede hun meget hurtigt en mand, som hun angiveligt ikke kendte.
Men ifølge bl.a. Facebook kendte hun både navn og adresse på sigtede. Og det gør foto-identifikationen ubrugelig, forklarer juraprofessor Eva Smith. Der er da heller ikke fundet DNA-spor, som kan forbindes med sigtede.

Folk må gøre hvad de vil

I DR-dokumentaren kom også den sigtede, Carsten Anhøj, til orde. Han er helt uforstående overfor anklagerne. Samtidig siger både han og flere af pinsekirkens præster, at folk naturligvis skal have lov til at leve, som de selv vil.
– Tulle og hendes familie skal have lov at leve i fred og ro ligesom alle andre, men det sikrer man altså ikke ved at kaste mistanke mod en anden minoritetsgruppe, siger pastor Tonny Jakobsen, der er talsmand for pinsekirkerne.
Denne holdning bakkes også op af den lokale kirkes præst.

Politikere fortryder

I DR dokumentaren fortalte en tidligere kollega, at hun havde grebet ”Tulle Krøyer” i en løgn om udlejning af boliger. En tidligere kæreste fortalte også om rystende løgnehistorier. Begge kvinderne havde kendt ”Tulle” under andre navne.
Flere folketingspolitikere fortryder nu, at de var med til demonstrationen i Mariager i efteråret 2014. Men Carsten Anhøj har nu været sigtet i sagen 1 år og 4 måneder, uden at sagen er kommet i retten – og uden anden begrundelse end Tulle Krøyers udsagn.
Nu beskylder Tulle Krøyer DR for at begå karaktermord. Mod hende selv, vel at mærke.