Videoer om Jesus-troende jøder afvist fra israelsk internetportal

”Afvist” står der tværs over billedet af Walla! -værten og den messiansk-jødiske Erez Soref, som producerede materiale om det at være jøde og samtidig Jesus-troende.
”Afvist” står der tværs over billedet af Walla! -værten og den messiansk-jødiske Erez Soref, som producerede materiale om det at være jøde og samtidig Jesus-troende.

Videointerviews produceret af den messiansk-jødiske institution Israel College of the Bible (ICB) og internetportalen Walla! blev fjernet efter pres fra anti-messianske organisationer.
I november blev ICB kontaktet af Walla!, som var blevet interesseret i noget materiale produceret af ICB. Det blev til en aftale om at lave fem videointerviews, hvor messianske jøder fik mulighed for at fortælle, hvordan de både kan tro på Det gamle Testamente og på Jesus som Messias. Sammen med uddybende artikler skulle disse film lægges ud på Wallas! hjemmeside, skriver Ordet og Israel.
Men allerede efter offentliggørelsen af de første to film i december sidste år, begyndte presset mod Walla! Da de antimessianske organisationer til sidst truede med forbrugerboykot, gav Walla! efter og fjernede videoer og artikler fra hjemmesiden.
På ICB undrer man sig over, at messianske jøder ikke er omfattet af ytringsfrihed i et demokratisk land som Israel. Samtidig glæder man sig over, at der nu har været stor mediefokus på ”navnet Yeshua”.