Fire nonner blandt 15 dræbte på plejehjem i Yemen

Pave Frans I har fordømt det, han betegner verdens ligegyldighed overfor mordet på fire nonner og 12 andre personer på et hjem for ældre i Aden, Yemen.
Bevæbnede mænd trængte ind på plejehjemmet sidste fredag. De gik fra værelse til værelse og bandt ofrene, før de skød dem i hovedet.
De fire nonner, som blev dræbt under angrebet, tilhørte Missionaries of Charity. Paven forsikrer, at han beder for de døde og deres pårørende. Han fordømmer angrebet som ”meningsløs og djævelsk vold” og kalder nonnerne moderne martyrer.
– De kommer ikke på forsiden af aviserne, de kommer ikke i nyhederne. De har givet deres blod for kirken, sagde paven sidste søndag på Peterspladsen i Rom.
Ifølge Reuters har ingen taget ansvaret for angrebet, der angiveligt også medførte kidnapning af den indiske præst Father Tom Uzhunnalil. Indiens udenrigsminister, Sushma Swaraj, har bekræftet på Twitter, at præsten er blevet ”bortført af terrorister i Yemen.”
Yemen har oplevet mange uroligheder siden houthierne tog magten i september 2014. I januar sidste år måtte præsident Abd Rabbuah Mansur Hadi trække sig tilbage, og mange byer, inklusive Aden, har været præget af lovløshed siden da. I april 2015 fik terrorgruppen al-Qaeda frigivet næsten 300 fanger fra Yemen.