Ny film undersøger Jesu opstandelse

Soldaten Clavius (Joseph Fiennes) finder graven tom og beslutter sig for at undersøge, hvad der egentlig skete. Skærmprint fra trailer til filmen ”Risen”.
Soldaten Clavius (Joseph Fiennes) finder graven tom og beslutter sig for at undersøge, hvad der egentlig skete. Skærmprint fra trailer til filmen ”Risen”.

En romersk soldat ser Jesus dø og blive begravet i en forseglet grav. Men hvor blev liget af?

I filmen ”Risen” er soldaten Clavius øjenvidne til påskens begivenheder. Men graven er tom og der går rygter om, at flere har set Jesus i live.

De ekstraordinære begivenheder gør den garvede soldat til en skeptisk detektiv, der prøver at finde Jesu lig.
Soldaten Clavius spilles af britiske Joseph Fiennes.
– Man bliver båret gennem fortællingen om Kristus fra hans korsfæstelse til opstandelsen og himmelfarten. Gennem en ikke-troendes øjne får vi mulighed for at se det hele fra en blød vinkel. Clavius repræsenterer på en måde ethvert menneske.
Vi er alle på en slags jagt, om den så er teologisk eller ej. Vi er alle i færd med at undersøge og opdage noget, forklarer Joseph Fiennes til Religion News Service.

Livsforvandlende møde

I filmen får den skeptiske soldat under sit detektivarbejde et overbevisende møde med Jesus selv. Dette møde med ”Yeshua”, som spilles af Cliff Curtis, vender op og ned på Clavius’ liv.
Gamle film som Quo Vadis (1951), The Robe (1953) og Ben Hur (1959) har lignende tema: en ikke-troende, som bliver overbevist kristen efter at have mødt Jesus selv. Den nye film kan ses som en slags fortsættelse af Mel Gibsons film, ”The Passion of the Christ” fra 2004. ”Risen” er dog en mere bibel-historisk korrekt og eftertænksom film om den første kristne påske, vurderer en religionshistoriker.