Premierminister David Cameron: ”England er et kristent land”

- Som kristne må vi også tale imod forfølgelse af kristne andre steder i verden, siger David Cameron.
– Som kristne må vi også tale imod forfølgelse af kristne andre steder i verden, siger David Cameron.

– Vi må være stolte af at være kristne, sagde David Cameron i en påskehilsen til det engelske folk sidste år. Samtidig siger han til verdens forfulgte kristne: Vi står sammen med jer!
I talen til folket nævner premierministeren noget af det, kirken gør i det engelske samfund. Kirken er ikke bare bygninger, men en levende og aktiv kraft i samfundet. Kristne hjælper hjemløse, misbrugere og sørgende.
– Jeg ved det fra den sværeste tid i mit eget liv, at den omsorg kan give stor trøst. Det er at leve efter næstekærlighedsbuddet, siger Cameron. Han kommer også ind på, hvad troen betyder for regeringens politik:
– Vi er et kristent land. Vi byder folk af andre religioner velkommen. Men vi er stadig et kristent land. Det betyder, at vi investerer millioner af pund i kirker og katedraler og giver tillladelse til, at man må bede en bøn fx i et byråd.
Men vi har også pligt til at tale åbent imod forfølgelse af kristne, som det sker ud over verden. Mange tvinges til at fornægte deres tro eller flygte. Til alle jer modige kristne, som forfølges i Irak og Syrien må vi sige: Tak for jeres mod. Vi står sammen med jer!
Hermed ønsker jeg alle en glædelig påske, slutter Cameron.