Som et røntgenbillede fra opstandelsens morgen…

Bibelen fortæller, at den rige Josef af Arimatæa fik udleveret liget af Jesus efter korsfæstelsen og lagde det i sin egen gravhule. Efter at Jesus var opstået, fandt Maria Magdalene og disciplene ligklædet foldet sammen i den tomme grav...
Bibelen fortæller, at den rige Josef af Arimatæa fik udleveret liget af Jesus efter korsfæstelsen og lagde det i sin egen gravhule. Efter at Jesus var opstået, fandt Maria Magdalene og disciplene ligklædet foldet sammen i den tomme grav…

Gennem to årtusinder blev Jesu ligklæde bevaret. Mange tvivlede på, at det var ægte, men moderne teknologi har godtgjort, at et billede af en korsfæstet er brændt ind i stoffet.

Ligklædet fra Torino afslører, at Jesus var en stærk og livskraftig person i sin bedste alder, før han blev udsat for en modbydelig tortur af de romerske soldater.

Det 4 meter lange ligklæde viser et uforklarligt aftryk af en korsfæstet mand. Det er gennem seriøse videnskabelige undersøgelser blevet fastslået som ægte. Det kan fx ikke være malet. Billedet ser derimod ud til at være brændt ind i stoffet ved en slags radioaktiv udstråling FRA kroppen i en brøkdel af et sekund.
Formentlig i det øjeblik, hvor Jesus kom til live ved en overnaturlig kraft påskemorgen efter at have ligget i gravhulen siden langfredag eftermiddag.
Ligklædet viser, at han blev slået med 120 slag af den romerske flagrum-pisk med jernkugler – ligesom det er gengivet i The Passion-filmen.
Man kan se fra slagene, at han er pisket af to mænd med forskellig højde.
Det højeste antal slag med en flagrum, som et menneske normalt kunne tåle, var 40, da flere slag normalt medførte døden.
Gennem håndled og fødder ses naglemærker af de store søm, som soldaterne brugte til at fastgøre kroppen til korset.
Der er spydsår i siden, som fortalt om i Johannes evangliet.

I 1898 tog Secondo Pia det første billede af ligklædet. Da han fremkaldte filmen, så han et utydeligt negativbillede af Kristus. Senere har digital teknologi gjort det muligt at skabe et skarpere billede, som afslører de utroligste detaljer om korsfæstelsen. Ansigtsbilledet er et phantom-billede ud fra fotografiet.
I 1898 tog Secondo Pia det første billede af ligklædet. Da han fremkaldte filmen, så han et utydeligt negativbillede af Kristus. Senere har digital teknologi gjort det muligt at skabe et skarpere billede, som afslører de utroligste detaljer om korsfæstelsen. Ansigtsbilledet er et phantom-billede ud fra fotografiet.
Retsmediciner bekræfter

Dr. Robert Bucklin, tidligere retsmediciner og patolog for Los Angeles County, siger:
”Dette er et billede af en 180 centimeter høj mand, 77 kilo, der døde en voldsom død.
Kroppen har stiksår, knivstik og sår i håndleddene i overensstemmelse med en korsfæstelse.
Der er over 100 mærker af piskning, og en punktering af brysthulen i overensstemmelse med en lanse eller et spyd-sår, der går gennem brysthulen og ind i hjertet.
Der er tegn på knæslid efter et fald. En stor nagle blev slået gennem begge fødder.
Det er klart, at personen døde af kvælning og hjertekollaps.”
Blodmærker i hår, fra hoved, skæg og mund er tydelige i ligklædet fra Torino.
Retsmedicinere ser også tydelige spor af, at Kristus selv har båret korset.
To mønter placeret på øjnene var præget af Pontius Pilatus i 29-30 e.Kr.
Der er således ingen tvivl om, at det er Jesus, der er affotograferet på klædet. Ligklædet viser, at:
Jesus virkelig har levet.
Bibelen taler sandt om korsfæstelsen og Jesu død.
Jesus blev opvakt ved en overnaturlig kraft, ganske som evangelierne beretter.

Mere om ligklædet:
Niels Svensson:
Det sande ansigt
Jesus og ligklædet i Torino
Gyldendal.