Daniel kom tilbage efter et besøg i himlen og helvede

Pastor Daniel Ekechukwu blev vakt til live efter at have været stendød i tre dage. Han er en moderne Lazarus, som fik en chance mere.

Blandt de mange personlige beretninger om nærdøds-oplevelser, som er kommet frem i vores tid, er Daniel Ekechukwus oplevelse en af de bedst dokumenterede.

Pastor Daniel Ekechukwu med sin egen dødsattest, som fastslår, at han døde den 30. november kl. 23.30. Men den 2. december kl. 17.30 kom han til live igen.

Om morgenen d. 30. november 2001 kørte Daniel Ekechukwu, der var præst i the Power Chapel Evangelical Church i Onitsha, Nigeria, sammen med sin ven Kingsley Iruka til sin fars landsby tæt på byen Owerri.
De medbragte en ged som julegave. Daniel kørte selv sin 20 år gamle Mercedes 230. På vej hjem, ned af en stejl bakke, virkede bremserne pludselig ikke. Bilen fortsatte med stadig større fart og stoppede først, da den med et stort brag kørte ind i en stenpille.
Uden sikkerhedsbælte blev Daniel kastet voldsomt fremover. Hans hoved ramte forruden og rattet røg ind i maven på ham.
Daniels ven Kingsley Iruka så, hvordan blodet løb fra Daniels næse fra en skade i hovedet, og han begyndte at kaste blod op fra voldsomme indre blødninger.
Hjælpen kom hurtigt. Daniel holdt ud indtil han var anbragt i det lokale hospitals intensiv afdeling. Der blev sendt bud efter hans kone Nneka. Han fik hende til at flytte ham til hans familie-læges hospital i Owerri – hvilket var en stor fejltagelse. Det betød en ubehagelig rejse på halvanden time.

Daniel dør

Daniels egen dødsattest. Den fastslår, at han døde den 30. november 2001 kl. 23.30. Minutter efter at være blevet løftet ind i ambulancen, kunne Daniel mærke, at han døde. Han prøvede at hviske de sidste ord og instruktioner til Nneka. Specielt bad han hende om at fortsætte arbejdet i kirken. Han prøvede også at forklare hende om et par forhold i kirken, som hun skulle være opmærksom på, men han talte utydeligt, blev usammenhængende og gled ind i bevidstløs tilstand.
Ambulancens chauffør kørte alt, hvad han kunne og med hylende sirener. Da de kom til Owerri Regional Hospital løb de ind, mens de råbte “Emergency! Emergency!” (nødstilfælde).
Daniels læge var imidlertid ikke på vagt, så en anden af det medicinske personale tog hånd om situationen og undersøgte Daniels slappe krop.
Han kunne kun bekræfte, at Daniel allerede var død.
Daniels kone Nneka var chokeret. Men et bibelvers blev ved at ringe i hendes hoved, nemlig fra Hebræerbrevet 11,35: “Nogle kvinder havde tro til at få deres kære oprejst fra de døde.”
En irrationel overbevisning greb hende: at hun ville se Daniel levende og rask igen.

Overbevisning om ting, man ikke ser

Dette bibelord gjorde det umuligt for Nneka at acceptere at Daniel var død og tillade, at han blev begravet.
Daniel blev bragt til St. Eunice Clinic, hvor dr. Jossy Anuebunisa også kunne bekræfte, at døden var indtrådt. Det tidspunkt, der blev registreret var kl. 23.30 på den dag, da bilulykken skete.
Lægen skrev herefter en dødsattest og spurgte dem, om de ønskede at få Daniel anbragt i klinikkens ligkapel. De afslog og flyttede igen liget – til Daniels far i landsbyen nær Owerri og derfra igen til Ikeduru General Hospitals ligkapel, som lå tæt på.
Den tilstedeværende bedemand, Mr. Barlington R. Manu, foretog de normale undersøgelser af liget. Klokken var nu over midnat, kl. 1 lørdag morgen.

Giftig indsprøjtning

Daniel besøger lighuset, hvor bedemanden forklarer ham, hvordan han gav ham en giftig insprøjtning og lagde ham i kisten…

Da ligkapellet ikke havde et køligt opbevaringsrum, sørgede bedemanden for den sædvanlige kemiske indsprøjtning og forberedte liget til balsamering den følgende morgen.
Sammen med en anden ansat lagde han liget på en af ligkapellets plader mellem to andre døde. Så tog alle hjem for natten.

Vendepunktet: Tro

Daniels kone Nneka ville ikke opgive at få ham tilbage til livet.

I mellemtiden var Daniels kone overbevist om, at hendes mand ville komme til live igen. Hun ville derfor have hans krop bragt til kirken i Onitsha, hvor Reinhard Bonnke skulle tale dagen efter ved en indvielses-gudstjeneste i “The Grace of God Ministries”.
Nneka ville ikke give op. Hun plagede sin svigerfar. Hun lod forstå, at hvis han nægtede hende at tage Daniel med til gudstjenesten, ville hun huske det resten af sit liv. Til sidst gav han efter.
Næste dag, søndag d. 2. december, hentede Nneka liget fra lighuset. Bedemanden anbragte liget i en kiste og lukkede låget. Derefter kørte Nneka og hendes hjælpere halvanden time med Daniel i kisten.

 

Afvist ved kirken

Da de kom til kirkens område i Onitsa, så sikkerhedsvagten og kontrollørerne dem komme med en kiste og beordrede dem til at vende om og forsvinde.
Men Nneka bad om at kisten måtte komme ind i kirken. Sikkerhedsvagten så, at hun var ophidset, så han kontrollerede at det ikke var et terrorist-forsøg på at placere en bombe i kirken. Da han så, at der kun var et blegt lig i kisten, gav han dem lov til at komme ind på området. Men det skabte bestyrtelse og diskussion, da de ville bringe en kiste med et lig ind i en fyldt kirke. Til sidst fik ærkebiskoppens søn, Pastor Paul Jr., sin fars tilladelse til at bringe liget ind i børneafdelingen. Børnene blev vist ind i den nederste sal og liget blev bragt ind i den øverste sal og lagt på et bord. Biskoppens søn Paul og en anden af kirkens præster, Bathcomery Nkwando, bemærkede at dødsstivheden var indtrådt og havde gjort lemmerne stive.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Livet vender tilbage

En tilstedeværende optog video af Daniel, da han begyndte at komme til live…

To andre præster, Lawrence Onveka og Luke Ibekwe hjalp med at bevogte liget. Reinhard Bonnke vidste ingenting og prædikede og bad for syge i hovedsalen.
Efter et stykke tid opdagede præsterne en lille trækning i Daniels mave. Liget tog en indånding, og begyndte at ånde uregelmæssigt ligesom i “små eksplosioner”, berettede de. Opmuntrede af dette, begyndte præsterne at bede indtrængende bønner, mens de tog ligklæderne af Daniel og masserede ham over hele kroppen. Daniels krop var stadig “stiv som et bræt”. De spurgte efter en vifte for at give Daniel mere luft at indånde.
Da nyheden brød ud i kirkesalen skabte det et hysterisk spektakel.
Klokken 17,15 søndag eftermiddag åbnede Daniel igen sine øjne, satte sig op og lænede sig op imod pastor Lawrence, fortæller denne selv.
Mennesker begyndte nu at trænge ind i rummet for at se manden. Pastor Lawrence blev bekymret for, at Daniel ikke skulle få nok ilt, så han løftede Daniel og bar ham ind i kirkerummet. For første gang sagde Daniel noget: “Vand. Vand”.
De gav ham først nogle slurke, og derefter varm te. For at give ham ånderum i mængden, satte de ham op på platformen på en stol, hvor hundreder af mennesker så ham langsomt komme sig.

Endnu havde han ikke fået hold på sine tanker, og kunne til at begynde med ikke genkende nogen. Ikke engang sin egen søn, som kom op for at se sin far. Men i løbet af nogle timer fik han fuld bevidsthed og sammenhængende tanker.
Han var et mirakel, og menneskemasser belejrede hans hus, så han blev kørt bort til et hemmeligt sted for at genvinde sin fysiske styrke i løbet af de næste to dage. Den tidligere døde var ikke blot opstået fra sin kiste, hans sår og skader efter ulykken, som havde medført hans død, var også helet, så der ikke var det mindste spor tilbage.
Reinhard Bonnke havde i mellemtiden forladt stedet for at tage videre på en planlagt rejse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

En kvindes tro

Pastor Daniel Ekechukwu med sin udholdende hustru Nneka, som nægtede at lade sin døde mand begrave – nu er de igen forenet.

Hvis nogen skal fremhæves, så er det Nneka. Hendes uanfægtede tro alene sikrede at Daniel ikke blev begravet, så hun kunne bringe ham derhen, hvor hun var overbevist om at Gud kunne bringe ham tilbage til livet. Hun anså Reinhard Bonnke som en Guds mand, og troede at der hvor han prædikede var der en atmosfære af tro, hvor hendes mand kunne blive helbredt. Nnekas tro førte til hele denne begivenhed og hendes tro blev belønnet. Af hvem? Hvis det ikke var Gud, hvem så?

 

Fakta:

  • I to dage trak Daniel ikke vejret, hans hjerte var holdt op med at slå.
    Det var i et varmt klima, og altså ikke noget med at livet var sat ud af kraft i et koldt isrum.
  • Han var blevet indsprøjtet med en skrap kemisk opløsning for at holde liget fra at gå i opløsning.
  • Som lig blev han kørt rundt i timer, rullet rundt, og lå i en snæver kiste uden ret meget luft i timevis.
  • Han burde have haft alvorlige hjerneskader, men han er levende nu og uden nogen sygdomsfølger.
    Dette er ikke en udokumenteret påstand om en eller anden, der er komme til live igen under private former, som f.eks. i et hus.
  • Dette var en offentlig begivenhed, en åben demonstration af en opstandelse fra de døde.

Læs 2. del: Hvad Daniels så på den anden side


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udfordringen forhandler som den eneste i Danmark videoen “Opstået fra de døde”, som dokumenterer et mirakel – en opvækkelse af en død mand. På den spændende video ser man også Reinhard Bonnkes prædike til en kæmpe forsamling i Afrika.
Videoen kan købes på Hosianna.dk for 98 kr.

Video dokumentar

Et videoteam producerede herefter en dokumentarvideo, hvor der bl.a. indgår andres optagelser fra det tidspunkt, hvor Daniel begyndte at trække vejret.

Se videoen med danske undertekster.