Sara i bedring og nu også døbt

Den 18-årige Sara, som vi skrev om i sidste uge, er nu blevet døbt. Og selv om hun har været døvsstum siden 3-års alderen, kan hun nu udtrykke stadig flere ord og endda sætninger.

Det fortæller pastor Bjarne Kjær fra frikirken Nyt Håb på Damhus Boulevard i Rødovre.

Den 19. april kom hun for første gang kørende ind i frikirken i sin kørestol sammen med sin mor. På en hundelufter-tur havde moderen mødt en kvinde fra menigheden. De faldt i snak, og kvinden inviterede Sara og hendes mor med i kirke.
Efter at pastor Peter Kjær denne søndag havde bedt for Saras ben, kunne Sara for første gang i 15 år strække benet ud og siden er en række helbredelser fulgt.

Sara blev som 3-årig alvorligt syg og derefter fejlbehandlet. Hun fik fem blodpropper i hjernen, fik fjernet tyktarmen og blev lam i den ene side. Hun kunne ikke tale, men kun sige nogle få lyde, og man måtte gætte sig til, om hun mente ja eller nej. Desuden led hun af epilepsi med ca. to anfald – om dagen…!

Næste morgen sendte moderen billeder af Sara, som nu kunne stå op og tage nogle forsigtige skridt.
Søndag den 23. april 2023, konverterede mor og datter til kristendom. Moderen er dansk, men gift med en tyrkisk mand. Han glæder sig også over datterens fremskridt.

Ved gudstjenesten kunne den døvstumme Sara sige nogle få ord tydeligt. Ved et efterfølgende bedemøde om onsdagen, begyndte Sara at kunne føle noget i sit lamme ben og i fingrene.

Ved samme møde begyndte hun at tale i tunger, og da begyndte hendes mor også at tale i tunger. Nu kunne hun også sige: ”Mor”, ”Mormor”, ”Far”, ”Baby”, ”Hund”, ”Hus”, ”Gud”, og ”Hurra”.

Ugen efter havde Sara fået mere følelse i sit lamme ben, og hun havde også fået en varme i sin arm, som ellers altid var kold, fordi den var lam.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi oplever stadig forbedringer i Saras tilstand,” fortæller pastor Bjarne Kjær. Og Sara har ikke haft et eneste epileptisk anfald siden hendes første møde i kirken.

Sara kører ikke mere i rullestol, men bruger nu gangstativ. Sarah havde han en vissen arm som var iskold og følelsesløs, den lå i en skæv vinkel, og fingrene var lukket helt sammen. I dag er der kommet varme i hendes visne arm. Hun har følelser i den, og hun kan strække den op i luften. Jeg har hørt læger sige: ”Det vil aldrig kunne lade sig gøre”, men hun gør det nu, og hun har nu fået kræfter i fingrene, så hun kan trykke folks fingre. Hun kan nu spise alt, også småkager som hun elsker, og hun kan udtale ca. 30 ord, som hun bruger flittig. Hun har lige sat en sætning sammen og siger ”En is nu, mor”. For 2 måneder siden kunne hun ikke sige et eneste ord.

Se også den tidligere artikel: Døvstum og lammet muslimsk pige oplever mirakler i lille frikirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Sara kan nu bøje knæene.
Sara kunne tidligere ikke tåle at spise småkager. Hun fik store mavesmerter. Nu kan hun spise mange slags madvarer, hun ikke kunne spise før.
Sara har skiftet kørestolen ud med et gangstativ.
Den 8. juni 2023 blwev Sara døbt i dåbsbassinet i frikirkern Nyt Håb i Rødovre.