NRK i Norge overvældet over interesse for kristent sangprogram på TV

Et enkelt program med kristne sange var så stor en succes, at NRK nu planlægger flere lignende udsendelser.

I pinsen 2023 viste den landsdækkende norske TV-kanal NRK programmet ”Alle tiders sanger”. Det er et program med kristne sange, sunget af kristne norske artister. Efter udsendelsen er det strømmet ind til kanalen med begejstrede beskeder og forespørgsel efter flere af den slags programmer. Radiorådet, som ellers normalt har flest klager og negative tilbagemeldinger, fortæller, at de er blevet overvældet over alle de begejstrede tilbagemeldinger og har valgt at lytte til seernes ønske.

Det betyder, at de norske seere nu kan se frem til endnu mere kristen sang og musik på TV.

Køber alle otte afsnit

Den norske avis ”Vårt land” skriver, at NRK forventer at købe alle otte afsnit af serien ’Alle tiders sanger’. ”Vi er glade for denne positive indgang til det hele og undersøger muligheden for at købe hele serien,” siger TV-chef Arne Helsingen.

Inspiration fra USA

’Alle tiders sanger’ er lavet af TBN Nordic og norsk TV Inter. I serien medvirker 35 sangere, som formidler sange fra kirker og bedehuse. Det er en serie i otte afsnit, som er indspillet i Nashville i USA med den norske TV-præst Egil Svartdal som vært. I 1990’erne lavede svensk tv en serie der hed ”Minns du sången”, hvor en masse kristne artister sang kendte salmer og sange, og det blev en kæmpe succes. Det er den serie, som har været inspirationskilden til den nye serie.

Igennem nåleøjet

Selvom ’Alle tiders sanger’ er lavet i god kvalitet, er det ingen selvfølge, at den kommer på de store norske kanaler NRK og TV2 Norge. ”Nåleøjet er meget trangt for programmer med kristent indhold på de kanaler,” siger Bjarte Ystebø, leder i Kristen Media Norge, som er meget begejstret over det, der sker i øjeblikket.
”Der er stadig en meget tung kristen arv i Norge. Der er stadig meget tro og nysgerrighed på Jesus,” siger Bjarte Ystebø og tilføjer:

”Lad os bruge alle de muligheder, som kommer vores vej på TV og i andre medier.” Det ligger ikke fast, hvornår programmerne bliver vist, men helt sikkert er det, at de norske tv-seere har noget at se frem til.