Unge fra Skywalk tager på påsketurné med lovsang

I sidste weekend medvirkede Skywalk på Grejsdalens Efterskole, hvor 350 var mødt op.
I sidste weekend medvirkede Skywalk på Grejsdalens Efterskole, hvor 350 var mødt op.

Lovsangsgruppen fra Randers spiller syv koncerter i løbet af påsken.

Lovsangsgruppen fra Skywalk tager på turné i påsken. Bandet har spillet omkring 40 koncerter. Tidligere på måneden lagde bandet vejen forbi Grejsdalens Efterskole i Vejle, hvor eleverne var med i forberedelserne til en koncert.

Denne måned er det et år siden, at cd’en ”Din er æren” udkom. Med udgivelsen har det danske lovsangsband Skywalk noget, som de færreste kristne bands i Danmark har prøvet, nemlig at lande i toppen af hitlisterne.
De iørefaldende nye lovsange slog særligt igennem blandt unge og har med deres hverdagssprog været med til at sætte ord på, hvad troen handler om.
Skywalk har spillet omkring 40 koncerter, og den 11. marts lagde bandet vejen forbi Grejsdalens Efterskole ved Vejle.
Sammen med en lokal kirke og initiativet ”Elsk Vejle” inviterede efterskolen til lovsangsfest, og her var skolens elever med til at forberede arrangementet, der samlede godt 350 deltagere. Elever fra Grejsdalens Efterskoles 10:Trolinje var med til at tilbyde forbøn og fortælle om deres skole.

Første lovsangsfest

For flere af dem var det også første gang, de var til en lovsangsfest som denne. Og det var en stor oplevelse, fortæller Oliver Christensen, 17, Tørring.
– Der var en fed stemning under koncerten. Man kunne gøre, som man ville, og udtrykke sig på den måde, man havde brug for, siger Oliver.
Oliver var også med i forbønstilbuddet, som mange benyttede sig af.
– Det var en fed oplevelse. Folk åbnede sig op for os, så vi kunne være der sammen med dem og Jesus. Vi bad for dem, og det var skønt, selvom jeg selv ikke sagde så meget, men var sammen med en fra kirken, siger Oliver.
Freja Jørgensen, 15 år, fra Harrislee, var travlt beskæftiget med sceneudsmykningen:
– Det var sjovt at få lov til en så stor opgave og have så frie hænder. Det gør jeg gerne igen, siger Freja.
For Maria Svensson, 17 år, fra Odder, var koncerten også en stærk oplevelse:
– Det var faktisk rørende at være med til. Jeg kan godt lide, når vi er samlet så mange kristne på et sted, at vi så bruger tid på at takke Gud. Det betød noget for mig.
Begge elever giver udtryk for det meningsfulde i samarbejdet med Skywalk, den lokale kirke og “Elsk Vejle”.
– Det ville være en superidé for efterskolen at gøre sådan noget igen – det giver fællesskab mellem eleverne og dem, vi møder.

Påskekoncerter

I påsken, fra den 21. til den 27. marts, vil Skywalk Lovsang spille syv lovsangs-koncerter over hele landet, fra Vendsyssel til København under event-navnet ’Skywalk At Easter’.
– Det bliver nogle storslåede aftener, hvor syv forskellige kirker har valgt at gå sammen om at skabe rammerne for en stor fejring af påsken, lover Christoffer Fryd fra Skywalk Lovsang.
– Rent teknisk bliver det også noget ud over det sædvanlige, hvor store lyd/lys selskaber frivilligt har valgt at biddrage med et stort teknisk set-up, så det bliver en rigtig speciel oplevelse, tilføjer Christoffer Fryd.
Albummet ”Din er æren” er siden udgivelsen solgt i 2500 eksemplarer, og sangene er blevet afspillet 350.000 gange på YouTube.
Skywalk er en ungdomsgruppe fra Den Evangeliske Frikirke.
Turnéen i påsken indledes i Kulturcenter Vendsyssel i Taars. Herefter fortsætter gruppen til Aarhus, Ølgod, Aalborg, Kolding og Herning, inden turnéen slutter i København.
Der er gratis adgang til fire af koncerterne, mens der til de øvrige er entré.