Tørke rammer millioner i Afrika

En meget kraftig El Niño har skabt tørke i store dele af det sydlige og østlige Afrika. Millioner af mennesker er ramt, og mængden af mad og rent drikkevand forsvinder i et alarmerende tempo, skriver nødhjælpsorganisationen ADRA.
Vejrfænomenet El Niño har forårsaget de laveste nedbørsmængder nogensinde registreret mellem oktober og december 2015. Det anslås, at 40 millioner mennesker i landdistrikterne og 9 millioner fattige i byerne i tørkeramte områder vil blive ramt eller allerede er ramt af naturkatastrofen. Derfor har det globale ADRA netværk koordineret store nødhjælpsindsatser i flere lande.
Malawi oplever for første gang i et årti, at man ikke kan producere tilstrækkeligt majs. Prisen på majs var derfor 73 % højere end normalt i december sidste år. Her uddeler ADRA fødevarehjælp med assistance fra World Food Program.
I Lesotho vurderes det, at 650.000 mennesker har behov for øjeblikkelig fødevarebistand.
I Somalia frygter man, at omkring 3,7 millioner mennesker vil mangle mad i løbet af få måneder. ADRA Somalia hjælper skolerne med at få rent drikkevand.
I Etiopien mangler der vand, og specielt i mange landbrugssamfund er situationen kritisk. Her er den lokale ADRA med i et sanitets- og hygiejneprojekt i Kelafo-regionen.
ADRA blev grundlagt af Adventistkirken, men har siden 1987 arbejdet som en selvstændig organisation.