Kina: Kirkeledere levende begravet

- En brutal, morderisk handling, siger Bob Fu fra China Aid.
– En brutal, morderisk handling, siger Bob Fu fra China Aid.

Lederne fra en husmenighed i det centrale Kina blev begravet levende under en protest mod regeringens nedrivning af kirken. Manden overlevede, mens hustruen døde.
China Aid oplyser, at tragedien fandt sted i forrige uge ved Beitou Church i Zhumadian i Henan provinsen. Regeringen har angiveligt beordret kirken ødelagt, fordi Li Jiangong og hustruen Ding Cuimei havde nægtet at afstå kirkens grund til en lokal bygherre.
Ægteparret prøvede at stoppe nedrivningen ved at stille sig foran bulldozeren, men arbejderne skubbede dem med vilje ned i et hul og dækkede dem med sand. Det lykkedes Li at grave sig fri, men hans hustru blev kvalt.
– Det var en brutal, morderisk handling. Ding Cuimei, en fredsommelig og from kristen kvinde, blev begravet levende af en bulldozer, siger Bob Fu fra China Aid. Ifølge et vidne sagde den ene af mændene fra nedrivningsholdet: ”Begrav dem levende for mig. Jeg skal nok tage ansvaret for deres død.”
– Der er en politisk frygt i kommunistpartiet, fordi der nu er flere kristne i landet end medlemmer af partiet, mener Bob Fu.
Myndighederne har indledt en retssag mod de to arbejdere, som udførte forbrydelsen.