Erik rejste til Afrika for at få gennembrud

Erik Madsen viser en kalender for John Chis arbejde, der hedder Ark of God, og bl.a. sender uafbrudt tv i 24 timer på satelit og web-tv på internettet.
Erik Madsen viser en kalender for John Chis arbejde, der hedder Ark of God, og bl.a. sender uafbrudt tv i 24 timer på satelit og web-tv på internettet.

Nogle gange må man træde over åen efter vand, mener Erik Madsen, som rejste 5.000 km. for at møde den afrikanske evangelist John Chi.

Erik Madsen er netop kommet hjem fra en uges ophold i det afrikanske land, Cameroun.

– Jeg sparede sammen og rejste derned med kun ét formål: Jeg ville møde evangelisten John Chi. Og jeg blev bestemt ikke skuffet, fortæller Erik.
– Jeg havde hørt om John Chi gennem en tysk kirke, hvis præst var blevet fornyet. Jeg havde også set satellit-tv fra John Chis møder, og det var fantastisk, hvad der skete, så jeg ville selv opleve det på første hånd, fortæller Erik.
– Jeg havde på forhånd skrevet til dem over internettet og fået tilsendt et invitationsbrev, så jeg ikke havde problemer med at få visa eller indrejse.
Straks, jeg kom ud i den varme fugtige luft i lufthavnen i Douala, blev jeg mødte af John Chis folk, som kørte mig de ca. 75 km ud til Mt. Cameroun (ca. 4.000 meter højt), hvor John Chi har lejet store lokaler i byen Buea, der ligger på bjergsiden.
Jeg havde lejet et værelse med kost en uges tid for 750 dollars. I første omgang skulle jeg bare hvile, sagde de. Senere kom de og hentede mig til bøn flere gange om dagen. Og det var fantastisk at være med til, fortæller Erik, som endnu ikke er landet helt, selv om han er en sej midtjyde.

Bilsynsmand

Til daglig er han bilsynsmand i Billund. Som ung gik Erik på Brande Bibelsskole efter at være kommet til tro på et møde, hvor Volvo-direktøren Hans Berntsen helbredte syge ved bøn.
Senere var han med i Billund Frikirke, som ikke længere eksisterer.
For 15 år siden var Erik ude for et biluheld, der påførte ham et piskesmæld, så han i lange perioder måtte sygemelde sig.
– Jeg har brugt mange penge på massage og er blevet undersøgt mange gange, men det har ikke rigtig hjulpet mig, fortalte han i Udfordringen i 2012.
Da Erik blev påkørt fra siden, slog han sit hoved ind i bilens dør. Derved skete der en skade i nakken, som i mere end ti år gav ham smerter i nakken og hovedpine.
– Det var specielt slemt, når jeg skulle kigge opad, fortæller Erik, der i sit job som bilsynsmand ofte har brug for at lægge nakken bagover. Og så kom smerterne.

Opsøgte helbreder

Men Erik er ikke den, der bare sidder og surmuler over sin egen ulykke. Han hørte tilfældigt om en norsk helbredelses-evangelist, Svein-Magne Pedersen, som havde indrettet et helt sundhedscenter i Vennesla udenfor Kristianssand, hvor han bad for syge i timevis.
Erik tog i marts 2012 med færgen til Norge – og blev helbredt for hovedpine, da Svein Magne bad for ham. Men der var endnu nogle smerter tilbage. Så Erik tog igen til Norge i april.
– Det var den bedste dag i mit liv. Jeg blev helt rask, da han bad for mig, fortalte Erik.
– Han lagde bare hånden på min nakke og sagde: Herren vil give dig fred, fortæller Erik, der også havde været igennem en skilsmisse.
Begejstret for sin egen helbredelse spurgte Erik nu den travle norske prædikant, som hvert år beder for tusindvis af syge, om han ikke ville komme til Billund og bede for syge danskere.
Den udfordring tog Svein-Magne imod og pressede møderne ind i sit program. Han var flere gange i Billund i 2012 og 2013, og mange blev hjulpet, som det er dokumenteret i hans blad ”Legedom”. Vi fortalte også om møderne og resultaterne i Udfordringen i uge 40 og 42 i 2012.
Disse møder skete direkte på Eriks initiativ.

Erik fik en plads på første række, så han kunne følge de mange helbredelser på nært hold. Her ses han med John Chi.
Erik fik en plads på første række, så han kunne følge de mange helbredelser på nært hold. Her ses han med John Chi.
Åndelig sult

Men selv følte Erik, at der skulle ske mere i hans liv. De traditionelle kirkelige fællesskaber med hyggelige kaffeborde stillede ikke hans åndelige sult efter at han nu havde set, at der var meget mere at få.
Derfor søgte han på internettet og så kristent satelit-tv – bl.a. Immanuel TV med helbredelsesprædikanten T.B. Joshua, som har en stor tjeneste i Nigeria.
En af hans medarbejdere var John Chi, der for to år siden vendte tilbage til Cameroun og startede sin egen tjeneste op.
– Han er noget af det mest ydmyge, jeg har oplevet. Der er ikke noget med store biller eller et privat jetfly, griner Erik.
– Da vi sad i kantinen, kom John selv ned i korte bukser og gav os mad og kaffe. Han snakkede med alle, og jeg fik selv mulighed for at tale med ham tre gange alene.

Dramatiske møder

– Hvad sker der på møderne?
– Der er 8.000 mennesker til møderne, hvor der er bøn og lovsang og mange bliver helbredt. Mange blev også udfriet fra okkultisme og onde ånder, som havde plaget dem i mange år.
Jeg så meget dramatiske optrin, hvor besatte mennesker skreg og bevægede sig unaturligt, men jeg oplevede et meget stærkt nærvær af Guds ånd og så, hvordan de blev befriet.
På grund af de mange helbredelser valfarter masser af syge hertil for at blive helbredt eller udfriet. Mange afrikanere overnattede udenfor huset, mens de ventede på at få en plads.
Derfor skal man på forhånd tilmelde sig, hvis man vil være sikker på at komme til, og de ønsker at man medbringer en lægeerklæring på, hvad man fejler, så de kan bede konkret.
De er meget omhyggelige. To medarbejdere udspørger folk på forhånd om, hvad de ønsker forbøn for. De prøver at finde frem til roden for ens lidelse. Det bliver skrevet på et stort stykke papir, som man holder op, når prædikanten kommer forbi den lange række, så han straks kan se, hvad han skal bede for uden at høre en lang sygehistorie.
– Fejlede du noget, du ønskede forbøn for?
– Ikke noget fysisk. Det var jo blevet helbredt tidligere. Men jeg ønskede et gennembrud i mit liv, fortæller Erik, som føler, han har været på en ørkenvandring. Han har også tabt sig 30 kilo gennem de sidste halvandet år. Men gennem den svære tid er han kommet nærmere Gud.
– Hvad med dig selv?
– Ja, jeg var meget berørt, da John Chi bad for mig og profeterede, at jeg skulle komme tilbage til Guds plan.
Her kom også mange præster, som var gået i stå eller var udbrændt. De ønskede en ny start.
John Chi brugte også at velsigne vievand i små flasker, som vi fik med hjem.
– Hvad syntes du om den afrikanske form med meget lange møder og uddrivelser?
– Jo, men det var jo ikke som almindelige møder og gudstjenester, for her følte man virkelig, at Guds ånd var til stede og virkede. Og så tænker man ikke på tiden. Jeg ville bare have mere af det, fortæller Erik.
Erik har en gæld, bl.a. fra sin lange sygdomsperiode, men han er begyndt at spare sammen til næste tur til Afrika. Og han håber, at andre vil med.