Danskere fortæller om troen på prøve

Asbjørn Møller-Christensen havde Gud med i bagagen, da han som soldat var udsendt til Afghanistan. Foto: DR K
Asbjørn Møller-Christensen havde Gud med i bagagen, da han som soldat var udsendt til Afghanistan. Foto: DR K

Tirsdag den 5. april starter en ny serie om tro på DR K. I serien ’Tro når det gælder’ fortæller seks personer, hvad der sker, når man står i sit livs største mareridt.

Soldaten Asbjørn Møller-Christensen var udsendt til Afghanistan. Med sig havde han en klippefast tro på, at Gud var med ham, uanset hvad.
Sygehjælper Thorsten Westphal var med under Balkan-krigen. Han beretter om, hvordan krigens oplevelser ødelagde hans tro. De to tidligere udsendte fortæller begger om deres oplevelser i den første udsendelse den 5. april.
I de følgende udsendelser møder vi bl.a. Maja Bjerregaard, der mistede en 4 måneder gammel datter, som døde af vuggedød.
Vi møder også den forvaringsdømte og fængslede Lucas Leon Rex, som i troen finder ro, selv om han ikke ved, hvor længe han skal sidde inde.
Ifølge seriens redaktør på DR Tro Lasse Bøgeskov Andersson er programmerne et forsøg på at lave historier om tro og religion, der hvor den er levende blandt rigtige mennesker. De medvirkende har alle på den ene eller anden måde været nødt til at forholde sig til deres tro.
I programmerne medvirker desuden en feltpræst, en fængselspræst og en hospitalspræst, som alle fortæller om deres erfaringer med at tale med mennesker, der får testet deres tro.
Se første program tirsdag den 5. april kl. 22.00 på DR K.