Globalt topmøde om forfølgelse af kristne

Vi vil samle kristne fra hele verden og høre førstehåndsskildringer fra vore forfulgte brødre og søstre og bede for dem, siger Franklin Graham. Han arrangerer det internationale topmøde i Moskva i oktober.
Vi vil samle kristne fra hele verden og høre førstehåndsskildringer fra vore forfulgte brødre og søstre og bede for dem, siger Franklin Graham. Han arrangerer det internationale topmøde i Moskva i oktober.

Evangelisten Franklin Graham vil arrangere det ”hårdt tiltrængte” topmøde i Moskva i oktober.

Evangelisten Franklin Graham har nu annonceret, at ”The World Summit in Defense of Persecuted Christians” skal finde sted i Moskva i oktober i år.

– Ingen kirke i moderne tid har oplevet så megen lidelse som den russiske, så derfor er Moskva et passende sted for dette hårdt tiltrængte topmøde, siger evangelisten Billy Grahams søn, Franklin Graham.
Hans organisation, The Billy Graham Evangelistic Association, arrangerer topmødet i samarbejde med den russisk-ortodokse kirke, skriver den britiskbaserede kristne avis Premier.

Fokus på Mellemøsten

Samlingen i Moskva vil især sætte søgelys på forfølgelsen af kristne i Mellemøsten. Blandt de seneste terrorangreb er Påskedags angreb i Pakistan, hvor en selvmordsbomber med tilknytning til Taliban udløste en bombe mod påskefejrende kristne i Lahore og dræbte mindst 72 mennesker.
I tillæg fortsætter Islamisk Stat (IS) med at forfølge og dræbe kristne. En kidnappet katolsk præst menes at være blevet korsfæstet af IS Langfredag.
– Storbritanniens Prins Charles har advaret om, at kristendommen kan blive fuldstændig udryddet fra sit oprindelsessted i Mellemøsten i løbet af de næste fem år, siger Graham.
– Vi ser halshugninger, tortur, fængsling og meget andet i mange lande i verden. The World Summit in Defense of Persecuted Christians vil sætte et globalt søgelys på denne krise, tilføjer han.
Franklin Graham har på Facebook fordømt angrebet i Lahore:
”Islam har løftet sit grimme fjæs igen, dræbt uskyldige kristne – fortrinsvis kvinder og børn – denne Påskesøndag. Disse familier fejrede den opstandne Frelser, som bar vore synder op på korset. Bed sammen med mig for de hundreder, som er blevet såret og for de familier, som har mistet deres kære”, skriver Franklin Graham ifølge The Blaze.

Muslimske immigranter

Evangelisten advarer både imod islam og mod at USA modtager muslimske flygtninge. Derimod går han ind for, at USA tager imod flygtninge, som er kristne eller tilhører andre religiøse mindretal, fx yazidierne.
– Talsmanden for den muslimske terrorgruppe sagde efter det ondsindede angreb: ”Det er vores budskab til regeringen, at vi vil udføre den slags angreb igen indtil Sharia (islamisk lov) er indført i landet”.
Muslimer ønsker Sharia Lov. De vil have hele verden til at bøje sig for islam – men det vil ikke ske. Guds Ord lærer os, at en dag skal alle knæ bøje sig i Jesu navn og alle skal bekende ham som Herre, understreger Franklin Graham med henvisning til Fillipperbrevet 2:10-11.

Erklærer folkemord

I midten af marts betegnede USAs udenrigsminister John Kerry efter pres fra bl.a. den amerikanske kongres, at Islamisk Stats forfølgelser af religiøse minoriteter er folkemord.
Denne erklæring giver dog ikke den amerikanske regering nogen pligt til at gribe ind. Dette reagerer kristne ledere nu på.
– Det eneste, som er værre end det ikke at erklære folkemord er at anerkende det som folkemord, men samtidig sige, at man ikke regner med at gøre noget ved det, siger Dr. Richard Land, præsident ved Southern Evangelical Seminary & Bible College til OneNewsNow.
– Når du har muligheden for at stoppe ondskaben, og ikke gør det, bliver du moralsk utroværdig og ansvarlig for det onde, som bliver begået, fortsætter han.

Bøn og beretninger fra forfulgte kristne

På topmødet i Moskva vil de forfulgte selv komme til orde. Gennem bøn, møder, seminarer og historier fra forfulgte kristne vil Franklin Graham sætte forfølgelse af kristne på dagsordenen.
– Vi vil samle delegater fra hele verden og holde mennesker fra andre kirker og kirkesamfund indenfor den kristne tro i hænderne. Vi vil bede for vore brødre og søstre i Kristus og høre førstehåndsskildringer om de lidelser, som finder sted, siger Franklin Graham.
KPK/ Bodil