Hamas tager ansvaret for busbombe

To busser og en bil blev sat i brand, da terrororganisationen Hamas sprængte en bus i Talpiot i Jerusalem.  (Foto: Politiet)
To busser og en bil blev sat i brand, da terrororganisationen Hamas sprængte en bus i Talpiot i Jerusalem.
(Foto: Politiet)

20 blev såret og flere biler blev ødelagt under eksplosionen i Jerusalem.

Hamas har påtaget sig ansvaret for den bombe, som eksploderede i bus nummer 12 i Jerusalem. Omkring 20 mennesker blev såret ved angrebet.

To busser og en bil blev sat i brand af eksplosionen mandag den 18. april klokken 17.45 i Bar-Am-gaden i Jerusalem. Politi og soldater lukkede området. Hundrede brandmænd og ambulancefolk kom hurtigt til stede. De fik slukket brandene med store mængder skum i løbet af 30 minutter.
På grund af myldretidstrafikken og ufremkommelige forhold fik alle tilskadekomne behandling på stedet, før de blev overført Shaare Zedek og Hadassah-sygehusene.

Bombe bag i bussen

Politiets talsmand, Micky Rosenfeld, kunne hurtigt bekræfte, at man havde fundet en bombe bag i bussen, men i starten vidste man ikke, hvem der stod bag.
Årsagen var, at terroristen selv var skadet og fik medicinsk behandling. Han døde på Shaare Zedek sygehus.
Hamas’ ledelse sagde ikke noget direkte om sagen, men Hamas’ talsmand i Betlehem sagde, at det var deres mand, Abd al-Hamid Abu Srur (19), som sprængte bomben. Han kom fra flygtningelejren al-Aida nær Betlehem.
Hamas ønsker så mange angreb som muligt, men de skal se ud som om de er udført af ”enlige ulve”, så Hamas i Gaza undgår en direkte konfrontation med Israel.
Chauffør Moshe Levy sagde, at han husker at passageren kom om bord. Efter at bomben eksploderede, var gerningsmanden selv den med de værste skader.

Selvmordbomber hyldes

Over hundrede medlemmer af bombemandens familie uddelte slik og sang til ære for Abu Srurs ”vellykkede” terrorangreb mod Israel. Samtidig blev han hyldet som martyr. Hans nevø blev dræbt af sikkerhedsstyrkerne, da han angreb dem under et oprør for tre måneder siden.