Eks-ateist prædiker med ord og kunst

- Billedet af ”Den fortabte datter”, som bliver omfavnet, gjorde det forståeligt for en manio-depressiv kvinde, at hun er elsket af Gud, fortæller Mackesy.
– Billedet af ”Den fortabte datter”, som bliver omfavnet, gjorde det forståeligt for en manio-depressiv kvinde, at hun er elsket af Gud, fortæller Mackesy.

Lignelsen ’Den fortabte søn’ har inspireret Charles Mackesy til mange kunstværker.

Den britiske kunstner Charles Mackesy, som er tidligere ateist, har for nylig fortalt om sin omvendelse til CBN News.

– Jeg hørte gospel-sangen ”O Happy Day”, mens jeg stod i et transportabelt toilet i en park. Det var så møgbeskidt, at jeg stod oven på det. Jeg græd og græd, mens jeg hørte gospelsangen, og jeg vidste ikke, hvad der skete med mig. Men så gled min venstre fod og jeg røg ned hertil…, fortæller kunstneren, mens han med hånden viser, hvor galt det gik.
– Og så blev jeg klar over, at Gud elsker os. Uanset hvad vi er smurt ind i, forklarer kunstneren til tilhørernes jubel.

Troen præger kunsten

Charles Mackesys omvendelse foregik for 25 år siden. Herefter flyttede han til New Orleans, og nu begyndte troen at vise sig i hans kunst.
– Jeg blev klar over, at Jesu disciple var grove, ikke-religiøse mennesker, som nok ikke ville være velkomne i kirken.
Jeg troede, at kristendom handlede om at opføre sig på en bestemt måde. Men Jesus elsker os, uanset hvem vi er og hvad vi er smurt ind i udvendig eller indvendig.

- Nu ved jeg, at Gud elsker os uanset hvad vi er smurt ind i, siger Charles Mackesy under interviewet med CBN.
– Nu ved jeg, at Gud elsker os uanset hvad vi er smurt ind i, siger Charles Mackesy under interviewet med CBN.

Jesus har lige så stille lært mig at finde mennesker smukke. Det er der, min kunst begyndte for alvor. Jeg følte, at han sagde til mig: ”Kan du se, hvor smuk han er, den mand dér på bænken?”
Tidligere ville jeg aldrig have lagt mærke til ham, siger Mackesy i interviewet.

Anderledes forkynder

Charles Mackesy er ikke kun en dygtig kunstner, som har solgt kunst til entertainere som Whoopi Goldberg og Sting. Han er også en spændende kristen forkynder.
– Han er den bedste evangelist i England. Han lever sin tro på en meget ægte måde, fortæller pastor Nicky Gumbel fra Holy Trinity Brompton i England. I denne kirke finder man også Mackesys bronzeskulptur med titlen “The Return of the Prodigal Son (Den fortabte søn vender tilbage).
Charles Machesy har bl.a. illustreret materiale til Alpha-kurser.