Kendt kinesisk præst løsladt før præsidentens besøg i USA

Gu Yuese fra den stats-sanktionerede kirke Chongyi Church i Hangzhou er blevet løsladt fra fængslet forud for præsident Xi Jinpings besøg i USA.
The Christian Post skriver, at Gu Yuese nu er løsladt. Tidligere blev Gu Yuese og hans kirke brugt af myndighederne som bevis for, at der er religionsfrihed i Kina. Men da regeringen begyndte at fjerne kors fra flere hundrede kirker, protesterede Gu Yuese, og det menes at være årsagen til hans arrestation for tre måneder siden. Myndighederne sigter ham også for svindel.
Kinas regering og kommunistpartiet har de sidste to år arbejdet for at styre og begrænse den stærke kirkevækst. Det har bl.a. udmøntet sig i fjernelse af de mange kors fra kirkerne.
Selv om Gu Yuese nu er løsladt, vil han dog stadig være under overvågning på sin bopæl, oplyser iagttagere fra en international menneskeretsorganisation.
”Pastor Yuese skal ikke glæde sig for tidligt, for overvågning på bopælen kan let blive til ’det sorte fængsel’. Det betyder, at han ikke må forlade sit hjem eller tale med nogen”, hedder det i en udtalelse fra International Christian Concern.
Præsident Obama er blevet stærkt opfordret til at diskutere Kinas brud på menneskerettighederne under Xis besøg i USA i april.