Peter og Kirsten rejser til Tanzania for Danmission

s2_peter-og-kirsten-buchPræst og kordegn skifter Amager ud med Tanzania, hvor de skal varetage undervisningsopgaver.

Ægteparret Kirsten og Peter Buch skal undervise i praktisk teologi og græsk på teologistudie i byen Mwanza i Tanzania.
Peter Buch, der i dag er sognepræst ved Højdevangskirken på Amager, og Kirsten Buch, der er kordegn ved Nathanaels Kirke, også på Amager, skal begge varetage undervisningsopgaver på Nyakato Theological College, der støttes af Danmission og ligger i Mwanza ved Victoriasøen i Tanzania.
Det teologiske uddannelsessted drives af Danmissions nye samarbejdspartner i Tanzania, Evangelical Lutheran Church in Tanzania – East of Lake Victoria Diocese (ELCT-ELVD).
For Peter Buch er Tanzania langtfra et fremmed land. Han boede som barn i landet, hvor faderen, Børge Buch, var udsendt som lægemissionær i næsten 20 år.
Ægteparret har ikke været i Tanzania siden 1998, hvor de holdt ferie i landet. De glæder sig til at gense det afrikanske land og lære en ny del af Tanzania at kende.
– Vi er der i livet, hvor vi har voksne børn, men endnu ikke har børnebørn. Da Danmission pegede på to stillinger som undervisere på Nyakato College, følte vi et kald til at tage dette skridt ud i Gudsrigets arbejde med nye og anderledes udfordringer. Et arbejde vi kan møde med de mange erfaringer, vi har – særligt inden for undervisning, siger Peter Buch.

Undervise i græsk og praktisk teologi

Peter Buchs primære opgaver bliver at undervise i praktisk teologi, mens Kirsten Buch skal undervise i græsk og desuden rådgive i forhold til skolens økonomi og regnskaber.
– Jeg kan ikke huske, hvornår det var, at Danmission brugte sloganet “Mission er mennesker!” – men det er et godt slogan, og det er det, der gør alt kirkearbejde til noget helt særligt. Nu skal vi møde nye mennesker omgivet af den samme Guds kærlighed.
Fremtiden ser helt anderledes ud i Tanzania, end for én der bor i Danmark på det materielle plan, men i menneskers åndelige verden er der store sammenfald, mener Peter Buch.

Egypten og Hong Kong

Ægteparret har tætte bånd til Danmission. Peter Buch har i en årrække været formand for Kina-kredsen, har tidligere været formand for Danmissions stiftsbestyrelse for København og er i dag medlem af stiftsbestyrelsen.
Kirsten Buch har tidligere virket som præst både på Bornholm og i København, men har siden 2008 været ansat ved Nathanaels Kirke, hvor hun primært har varetaget administrative og regnskabsmæssige opgaver.
Peter Buch, der tidligere har været sognepræst på Bornholm, har de seneste 17 år haft embede på Amager. Han har boet en kortere periode i Egypten, hvor han studerede forholdet mellem kristne og muslimer, ligesom han har boet i Hong Kong, hvor det også var for at indsamle viden og inspiration bl.a. om kinesisk filosofi.
Ægteparret udsendes fra Højdevangskirken i København 1. maj.