Ungt præstepar til Apostolsk Kirke i Vejle

s2_præsteparAnne-Mette og Sebastian Fredegod er fra 1. september 2017 præstepar i Apostolsk Kirke i Vejle.

Sebastian Fredegod er 26 år, vokset op i Ansager ved Varde og oprindeligt uddannet mekaniker.
Et biluheld på en haglglat vej i 2010 gav Sebastian Fredegod overvejelser om at arbejde med mennesker.
– Jeg er vokset op i en kristen familie, og grundlæggende var jeg en lidt lunken kristen. Uheldet var en nærdødsoplevelse, siger Sebastian Fredegod, der oplevede, at Gud greb ind i situationen.

Sebastian Fredegod begyndte på højskole, først i Mariager og sidenhen i Kolding, hvor han og Anne-Mette mødte hinanden.
Anne-Mette og Sebastian er begge en del af Apostolsk Kirke Danmarks akkrediterede præsteaspirant læringsforløb og har derudover begge fulgt det toårige Fælleskirkelig Præstelæringsforløb Midtjylland. Det er et samarbejde mellem Åben Kirke i Herning, Citykirken og Saralystkirken i Aarhus.

Anne-Mette Fredegod, 25, er tilknyttet Apostolsk Kirke som ungdomsleder. Hun kommer oprindeligt fra Vejle. I 2014 begyndte hun på teologistudiet i Aarhus.

Anne-Mette og Sebastian mødte hinanden på Apostolsk Højskole i Kolding. De blev gift og fik i januar datteren Filippa.
Søndag d. 5. juni blev menigheden i Kirkecenteret Apostolsk Kirke Vejle ved et menighedsmøde præsenteret for det præstepar, der skal afløse Søren Viftrup, der har været forstander ved kirken i 23 år.

– Vi er privilegerede over at være blevet spurgt til det. Vi oplever, at det er et kald, vi får lov til at gå ind i, siger Anne-Mette Fredegod.
Der er godt og vel et år til, at parret tiltræder som præst, og de ser det som et år i mesterlære.
– Vi har brug for året sammen med Søren, siger Anne-Mette Fredegod.
Parret fortæller, at det har været et stort ønske at stå i tjenesten sammen.

– Sebastian er en visionær leder, hvor jeg er mere procesorienteret. Vi får lov til at supplere hinanden, og når de to styrker arbejder sammen, så oplever vi, at Gud bruger det, siger Anne-Mette Fredegod.

Anne-Mette har været ungdomsleder siden 2012 – og siden 2013 har hun og Sebastian ledt gruppen Presence, sammen.
Samtidig har de sammen med International Apostolsk Højskole i Kolding været initiativtagere til ledertræningsprogrammet for unge kaldet ”Follow in Fellowship”, som nu går ind i sin tredje sæson.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Overdragelsen af kirkens ledelse vil blive trænet og forberedt fra september i år og et år frem. Søren Viftrup er fortsat kirkens seniorpræst, indtil han den 1. september 2017 træder tilbage og overlader det fulde præsteansvar til Anne-Mette og Sebastian Fredegod.