Farshid blev skilt mens han sad fængslet

Mange kristne fra hele verden bad for Farshid Fathi, mens han sad i fængsel. Han har også selv sendt hilsener fra fængslet, som har været til stor glæde og opbyggelse for mange.
Mange kristne fra hele verden bad for Farshid Fathi, mens han sad i fængsel. Han har også selv sendt hilsener fra fængslet, som har været til stor glæde og opbyggelse for mange.

Iranske Farshid blev frigivet i 2015, men under fængselsopholdet gik ægteskabet i opløsning.

Ikke alene sad Farshid Fathi i fængsel i fem år for sin tjeneste som præst i undergrundskirken i Iran. Mens han var i fængsel oplevede han også den smerte, at hans familie gik i opløsning.

Farshid blev fængslet ved juletid 2010 og blev først idømt seks års fængsel. Siden blev der lagt et år oveni, på trods af, at han var en mønsterfange. Som kristen blev Farshid anklaget for at have ”ledet udenlandske organisationer i Iran”.
Han sad indtil august 2014 i Evin-fængslet i Teheran og blev siden overflyttet til Rajai Shahr-fængslet i Karaj, 60 km nordvest for Teheran. Dette fængsel er endnu mere berygtet end Evin-fængslet, fordi det er der, de virkelig tunge kriminelle sidder.

Har forladt Iran

– Det glæder os at kunne meddele at Farshid Fathi, som blev løsladt fra fængslet i december, kunne forlade Iran i sikkerhed for flere uger siden.
Af hensyn til hans sikkerhed fortæller vi ikke, hvor han opholder sig i øjeblikket, skriver Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission.
Farshid familie og venner er lykkelige for, at han nu er fri. Han er ved godt helbred og har mange gribende historier at fortælle om Guds trofasthed under tiden i fængslet.

Mærkede duften af forbøn

Farshid kunne mærke, at der blev bedt for ham. Han siger:
”Jeg er en fri mand i dag, fordi vor Frelser var tro mod mig. Hans ufattelige kærlighed og nåde var meget, meget større end jeg havde forestillet mig”.
Farshid fortæller, at han kunne mærke ”duften af Guds folks bønner”, mens han var i fængsel.

Nu har familien brug for forbøn

Men Farshids fængsling førte til et brud med hustruen Leila. Hun er mor til parrets børn Rosanna på 12 år og Bardia på 7 år.
– Samtidig med at vi deler disse gode nyheder, må vi dog desværre også fortælle, at Farshids ægteskab med hans kone Leila led under hans tid i fængslet.
Selvom deres nære venner bevarede håbet om, at deres ægteskab ville blive genoprettet efter hans løsladelse, så er deres skilsmisse allerede blevet offentliggjort, oplyser Samuel Nymann Eriksen.
Han opfordrer til forbøn om, at ægteskabet må blive genoprettet.

Brug for hvile

Farshid planlægger nu at bruge de næste tolv måneder på at komme sig oven på sine trængsler i fængslet og at bruge tid sammen med sine børn så snart som muligt.
Han har brug for at hvile og komme til hægterne efter tiden i fængslet. Han har derfor ikke planer om at genoptage sin offentlige tjeneste i denne periode.
Men trods sine lidelser elsker Farshid Gud inderligt og har været tro mod Ham, slutter Samuel Nymann Eriksen.