Sangeren Bono fra U2 finder inspiration i Bibelens Salmer

Bibelens salmer har hele spektret af menneskelige følelser, siger Bono. Han har bl.a. talt om sin kristne tro i en dokumentar.
Bibelens salmer har hele spektret af menneskelige følelser, siger Bono. Han har bl.a. talt om sin kristne tro i en dokumentar.

Gruppen U2s vokalist Bono taler frit om sin tro og finder alle slags menneskelige følelser i Salmernes Bog. Men han savner omtale af negative følelser i kristen lovsangsmusik.
Salmernes Bog udtrykker følelser som vrede, irritation, tristhed og lykke. Derfor har Salmerne været en kilde til åndelig inspiration for Bono gennem hele livet, skriver KPK.
– Salmisten er brutalt ærlig om den eksplosive glæde og dybe sorg eller forvirring han føler. Ofte tænker jeg på, hvorfor lovsangsmusikken ikke er på samme måde, udtaler sangeren. Han er aktuel i forbindelse med den nye kortfilm ”The Psalms”.
I filmen taler Bono med den amerikanske pastor Eugene Peterson, som er kendt for bibeloversættelsen ”The Message.”
Peterson siger om ordlyden af sin oversættelse af Salmerne:
– Det er ikke glat, det er ikke hyggeligt, det er ikke pænt, men det er ærligt. Det med ærlighed er meget, meget vanskeligt i vor tid.
Denne ærlighed tiltaler Bono: Det ville gøre mig rigtig glad, hvis denne samtale kunne inspirere dem, der skriver smukke evangeliske sange til at skrive om deres dårlige ægteskab eller om at de er vrede på regeringen. Sanhdheden er det, Gud ønsker af dig, understreger Bono i et interview med Huffington Post.