Kirke lukker efter skandale-sag

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker en sag om en tidligere ungdomspræst i Byens Kirke i Silkeborg.

Manden er anmeldt for flere sexovergreb mod otte unge ned til 13-års alderen. Det er sket mellem 2006-2011.
Oplysningerne kom frem på et dramatisk møde i kirken den 27. april, hvor flere fortalte om overgrebene. Faderen til den unge præst, som har ledt kirken, besluttede herefter at lukke kirken, der allerede for flere år siden blev ekskluderet af Frikirkenet.
– Vi er i chok. Det er utrolig svært at fatte. Vi spurgte rundt på mødet, og det viste sig, at der er foregået rigtig mange ting, som ikke skulle foregå, siger den nuværende leder af frikirken til Metroexpress.
I 2012 stod en pige frem og fortalte i Midtjyllands Avis, at hun efter lange overvejelser havde meldt præsten til politiet, fordi han havde filmet nøgne piger, overhældt børn med tændvæske og fået dem til at spise opkast.
Sagen endte dengang med, at politiet droppede sagen mod præsten, fordi man vurderede, at der ikke var holdbare beviser for, at der var foregået noget ulovligt.
– Hvis jeg dengang havde vidst det, som jeg ved i dag, havde jeg selvfølgelig ikke forsvaret ham, siger lederen af den nu lukkede frikirke i Silkeborg.
Ungdomspræsten stak af til USA, efterladende en større gæld, og etablerede en kirke i USA. Her er præsten nu også anmeldt for sexovergreb mod børn i det kristne miljø i USA.