Labour suspenderer kendt antisemitisk parlamentsmedlem

Naz Shah
Naz Shah

Det britiske arbejderparti, Labour, har suspenderet et parlamentsmedlem fra Bradford West, Naz Shah, efter antisemitiske påstande i medierne.
Den britiske politiker påstod, at der var en kobling mellem IS og Israel, noget som skabte stor uro. Hun sendte derefter en beklagelse til partiets hovedkontor, som blev videresendt til medierne i stærkt forkortet udgave. Labour afviste derfor i første omgang påstandene om, at Shah var blevet suspenderet.
Shah har ved flere anledninger været årsag til protester med lignende kommentarer med referencer til antisemitisme og nazi-Tyskland. Også flere andre partimedlemmer i ledende stillinger har fremmet anti-israelske konspirationsteorier.
Labour-leder Jeremy Corbin har advaret Shah om disse posteringer på Twitter og Facebook, og statsminister David Cameron har kritiseret Labour, fordi de ikke har gjort noget ved sagen.

David Cameron: Antisemitisme er rascisme!

”Antisemitisme er i bund og grund racisme, og vi må bekæmpe det på alle fronter”, siger Cameron. Han tilføjer, at ”det faktum at der findes et Labour-medlem, som sidder i Underhuset, som har fungeret som indpisker og har anmodet om, at Israels befolkning bliver transporteret til Amerika og snakker om en ”løsning”, er ganske ekstremt”.
Shah skabte også uro i januar, da hun påstod, at arabiske stenkastere ikke kunne beskyldes for, at israelske Adelle Biton døde efter at have fået alvorlige skader af stenkastning to år tidligere.
Tirsdag denne uge blev det afsløret, at Shah havde postet flere antijødiske meldinger på de sociale medier, lige før hun blev valgt som medlem i underhuset. Her opfordrede hun til etnisk udrensning af jøder fra Israel. Hun sammenlignede Israel med Nazi-Tyskland.
Senere blev det opdaget, at Shahs parlamentariske assistent, Mohammad Shabir, har en forhistorie med anti-israelske kommentarer. Han twittede i 2014, at IS var en del af Israels planer om at skabe et ”Stor-Israel”.
Labour har i flere år haft problemer med udtalelser fra antisemiter i partiet samt fra aktivister. Naz Shah overtog pladsen i partiet efter den kendte antisemit George Galloway, som repræsenterede Bradford West fra 2012 til 2015. Galloway har nu kastet sig ind i kampen om at blive Londons næste borgmester.
LTS