Store penge i salg af fosterdele

David Daleiden har lavet optagelser med skjult kamera fra nogle af USAs abortklinikker, som tjener stort på at sælge aborterede fostre.
David Daleiden har lavet optagelser med skjult kamera fra nogle af USAs abortklinikker, som tjener stort på at sælge aborterede fostre.

Et særligt panel, The House Select Investigative Panel on Infant Lives under kongressen har d. 19. april afsløret, hvor meget der bliver tjent på den ulovlige handel med aborterede fostre.
USAs kongres tillod i 1993, at man brugte væv fra aborterede fostre i den medicinske forskning. Men alle forsøg på at hindre, at det udviklede sig til en pengemaskine, er slået fejl.
De nye dokumenter fra panelet viser, at mellemmænd tjener 300-400 procent ved salget af hver enkelt del af et babyfoster.
Sidste sommer begyndte abortmodstander David Daleiden at lække videoer, som viser, hvordan abortklinikker ”høster” fosterdele med salg for øje. Kongressen etablerede derfor ”The House Panel” til at undersøge, om der var hold i anklagerne mod klinikkerne.
Kongressen tillod i 1993, at forskerne betalte de reelle udgifter ved transport etc. Samtidig fastsatte man strafferammen for overtrædelse til ti års fængsel. Men mellemmændene har de seneste år fået stadig flere abortklinikker som leverandører. I 2010 samarbejdede man med tre, mens tallet var på vej mod 300 i 2016.
Panelet afslører, hvordan ”kunderne” tidligere kunne bestille de ønskede kropsdele som hjerner, hjerter, lunger og lever på websites.Her kunne man også vælge den foretrukne alder. Priserne var højest for fostre i 14-19 ugers alderen. Teknikere ville besøge klinikkerne i begyndelsen af ugen for at sammenligne bestillingslisterne med oversigten over de kvinder, der skulle have udført en abort. Derpå fik de kvindens underskrift, hentede babydelene efter indgrebet og sendte dem videre til kunderne.
Profitten svarer til en tidobling af de faktiske omkostninger. Fx ville udgifterne for at skaffe en babyhjerne svare til 300 dollars. Men mellemhandlerne har videresolgt hjerner for over 3000 dollars stykket.
Med den nye undersøgelse har panelet verificeret de uhyrligheder, som David Daleiden påviste i sine videoer fra Planned Parenthoods klinikker.