Muslimsk borgmester i London

s11_Sadiq_KhanDen 45-årige muslimske Labour-kandidat Sadiq Khan fik 57 procent af stemmerne og er nu Londons borgmester.
Sadiq Khan er født og opvokset i London som søn af pakistanske indvandere. Han far var buschauffør, mens moderen var syerske. Han har selv læst jura og har været advokat samt professor ved universitetet.
Sadiq Khan fik 1,3 millioner stemmer. Det svarer stort set til størrelsen af den muslimske befolkning i London.
Iagttagere hæfter sig også ved, at han som advokat har ført sager for ekstremistiske muslimer. Han har desuden ved flere anledninger deltaget i arrangementer sammen med ekstremister, som fx. hylder Sharia-love og kalder IS-bødelen ”Jihadi John” en ”dejlig ung mand”.
Khans sejr var samtidig en uventet sejr for Labour, som for nylig måtte suspendere et medlem af Underhuset pga. antisemtisme.