5.435 muslimske syrere fik asyl mod kun 28 kristne

USAs udenrigsminister John Kerry, som netop har besøgt Danmark, roser den danske indsats mod Islamisk Stat. Men trods folkemordet får kun ganske få kristne flygtninge asyl i USA. Skærmprint fra TV2 Nyhederne.
USAs udenrigsminister John Kerry, som netop har besøgt Danmark, roser den danske indsats mod Islamisk Stat. Men trods folkemordet får kun ganske få kristne flygtninge asyl i USA.
Skærmprint fra TV2 Nyhederne.

Folkemordet på kristne i Mellemøsten afspejles ikke i USAs asylpolitik. Tværtimod.

USAs regering behandler et utroligt lille antal asylansøgninger fra kristne flygtninge til trods for, at netop kristne forfølges voldsomt af IS-grupper i Irak og Syrien.

Det skriver avisen Christian Post på baggrund af en ny rapport fra den kristne menneskeretsgruppe The American Center for Law and Justice (ACLJ). Rapporten bygger på oplysninger fra ’The Refugee Processing Center’.

Kristne er i størst fare

Mens USA har behandlet ansøgninger fra 11.086 muslimer fra Irak siden 1. januar 2015, er der kun behandlet ansøgninger fra 433 kristne. Samtidig har USA taget imod 5.435 muslimer mod kun 28 kristne asylsøgere fra Syrien.

– I et forsøg på at retfærdiggøre denne forbløffende ulighed fortsætter Obama-regeringen og kongressens Demokratiske ledelse med at fastholde, at USA ikke skal se på en asylansøgers religion i vurderingen af, om man skal give vedkommende asyl, udtalte ACLJ sidste tirsdag ved udgivelsen af rapporten.

ACLJ kræver nu, at religion netop bør tages i betragtning i asylsager. Terrorgruppen Islamisk Stat angriber nemlig især de kristne og andre religiøse minoriteter i Mellemøsten.

Kerry erkender problemet

Allerede i marts indrømmede udenrigsminister John Kerry, at IS dræber kristne udelukkende på grund af deres religion. Både FN og USA har anerkendt forfølgelserne af kristne som folkemord.

– Vi ved, at IS går målrettet efter kristne i Irak og Syrien, netop fordi de er kristne. Kristne bliver slagtet, tortureret, voldtaget og fordrevet, bare fordi de er kristne. Vi ved også, at både i USAs lov og den internationale flygtningelov er religion et kriterium for at tildele flygtningestatus, påpeger ACLJ.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gruppen advarer om, at minoriteterne vil blive udslettet af IS, med mindre Vesten gør en drastisk indsats for at beskytte dem.

Diskrimination af kristne

Også en rapport fra The World-wide Refugee Admissions Processing Systems sidste år har påpeget, at USA modtager meget få kristne i sit flygtningeprogram.

Af rapporten fra november 2015 fremgår det, at de kristne flygtninge kun udgjorde 1,6 procent af det totale antal nytilkomne i USA, mens muslimerne udgjorde 97,8 procent.
Til sammenligning er op mod 10 procent af den syriske befolkning kristne. For tiden er over 700.000 syriske kristne flygtet og drevet fra hus og hjem på grund af IS.


Artiklen fortsætter efter annoncen:ACLJ har ved flere anledninger protesteret mod IS’ folkemord på minoriteter. De ser også USAs og FNs anerkendelse af, at der er tale om folkemord, som et vigtigt skridt til at tackle krisen.

Der bør handles nu!
Organisationen opfordrer nu det internationale samfund til at handle hurtigt og effektivt. Derfor bør FNs menneskerettigheds-møde i denne måned beslutte sig for hvilke midler, man vil anvende, for at stoppe det fortsatte folkemord, mener ACLJ.
– Nu er det vigtigt, at USA og udenrigsminister Kerry handler hurtigt og effektivt for at få FN på banen til fordel for de kristne, der bliver ofre for ISIS. Vi er optimistiske i troen på, at de vil gøre det, understreger ACLJ.