USA leder efter vand på Mars i stedet for at redde kristne fra IS

Irakiske kristne flygtninge anklager USAs regering for ikke at beskytte dem mod de barbariske angreb fra Islamisk Stat.

– USAs regering har for travlt med at lede efter vand på Mars til at redde kristne fra IS, siger en irakisk præst, som arbejder blandt flere hundrede fordrevne kristne.
De kristne irakere undrer sig over, at det tog så lang tid, før USA tog truslen fra de radikale ekstremister alvorligt, skriver Christian Post.

Tortur allerede i 2006

Den kaldæiske præst, Father Douglas al-Bazi, som leder Mar Elias Church og et center for fordrevne i Ainkawa, har besøgt USA for at tale de kristne irakeres sag. Flere hundrede tusinde måtte flygte, da IS overtog deres hjem og landsbyer på Nineveh Sletten i 2014.

Bazi, som stammer fra Bagh-dad, blev selv kidnappet fra sin kirke og tortureret af islamister i 2006. Men Barack Obama ignorerede alle advarsler om fremkomsten af de radikale ekstremistgrupper i Irak efter USAs militære tilbagetrækning i 2011. Derfor var det let for IS at indtage Iraks næststørste by, Mosul, i 2014, mener den irakiske præst.

Luftangreb kom sent

Da IS erobrede kristne og yazidi landsbyer i Nordirak, blev indbyggerne tvunget på flugt for at redde livet. Først da IS nærmede sig den kurdiske by Erbil, påbegyndte den USA-ledede koalition et luftangreb.
Bazi siger, at de kristne undrer sig over timingen af luftangrebet.
Amerikanerne begyndte først at bombe, da IS nærmede sig Erbil. Derfor spørger yazidier og kristne: Hvorfor hjalp USA de mennesker og ikke os?

Er Mars det vigtigste?

I september 2015 fandt The National Aeronautics and Space Administration vand på Mars, og opdagelsen blev fejret verden over. Men samtidig måtte Iraks fordrevne kristne overleve i små jerncontainere i The Mar Elias centeret for fordrevne. Og det gav dem en sur smag i munden. siger Bazi.

– Mit folk spørger, hvordan NASA kan finde vand på Mars, når de ikke kunne finde IS midt i ørkenen med hundreder af Toyota biler over det hele. De var midt i ørkenen, men USA kunne ikke finde dem med deres satelitter. Det er skuffende. USA taler om folkemord i Irak og Syrien, men de har gjort meget lidt for at hjælpe de kristne flygtninge i Erbil. Hvis de virkelig mener det, de siger, skulle de gøre noget for mit folk, siger Bazi.