Ateisters blindhed

Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør
Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Vi lever i en tid, hvor ateister fører sig aggressivt frem overfor kristne. Mærkeligt nok har de samme ateister åbenbart ikke noget at indvende imod islam, der – set fra deres synspunkt – burde være et langt større onde.

De vender sig heller ikke imod hinduernes mange guder og det uretfærdige kastesystem, eller imod de nyreligiøse – eller dem, der vil opvække den gamle Asa-tro på Thor og Odin.

Nej, det er først og fremmest kristendommen og jødedommen, de vender sig så aggressivt imod. Det er Israels Gud.
Og det er Jesus Kristus, den person i verdenshistorien, der har stået for alt det bedste, vi véd.
Er det ikke mærkeligt? Det giver ingen mening ud fra den sunde fornuft, som ateisterne ellers påstår at holde sig til.
Det giver kun mening, hvis ateismen slet ikke handler om ateisme – altså om ikke at tro på eksistensen af en gud – men om at hade Gud, Jesus og de kristne.

Du kan fx ofte se ateister give den gud, de ikke tror på, skylden for alverdens ulykker. Ateisten Dawkins hvæser i bogen ”Darwins teori” imod den – efter hans mening – dårlige måde, som Gud har skabt øjet på. ”Levér produktet tilbage! Det er ikke blot udtryk for dårligt design. Det er design udført af en komplet idiot,” skriver han – med adresse til Gud.
Hvorfor kalde én gud, man ikke tror på, for en idiot?
Den slags giver jo ingen mening, undtagen hvis ”ateisten” i virkeligheden véd, der findes en gud, men hader ham.
Ofte er mennesker, der påstår at være ateister, i virkeligeheden vrede på Gud. De har fået noget galt i halsen. De kender ikke Gud. De tager afstand fra et vrangbillede.

Hvad stiller man så op, når man véd, at Gud er til?
Ateister med sårede følelser skal man bare vise den venlighed og godhed, som alene kan overvinder det onde. Den nåde, vi selv har mødt fra den usynlige gud.
Men er der tale om en antikristelig ånd, skal vi ikke diskutere, men binde denne dæmoniske ånd gennem bøn. For så er det ikke mnenensker, vi kæmper med. (jf. Efes. 6)
Enkle bønner kan i virkeligheden udrette meget mere end mange diskussioner, dialoger osv.
Jeg håber, at du ikke blot er enig, men at du vil være med til at binde ateismens antikristelige ånd – lige nu med din bøn.
Du har autoritet til det i Jesu navn.