Jeg er Herren, der læger dig

Af Anette Gerhøj Foredragsholder over dette tema
Af Anette Gerhøj
Foredragsholder over dette tema

Med dette vers vil jeg indlede. Jeg har Parkinsons sygdom. For et år siden var jeg igennem en stor DBS-operation. Jeg fik indopereret en pacemaker, der via elektroder til hjernen afgiver en smule strøm, som så stabiliserer mine bevægelser.

Jeg har været syg I mange år og er dybt taknemmelig for operationen. Men hvorfor er jeg aldrig blevet helbredt? Nu har jeg, fra jeg fik diagnosen for 15 år siden, tænkt, at jeg ville tage min sygdom som en udfordring – der måtte være en mening med, at jeg blev syg.

I dag takker jeg Jesus for, at jeg har fået lov at hjælpe og støtte mange med samme diagnose. Jesus vil os det godt, og hans største glæde er at gøre os glade. Alligevel bliver vi ikke altid raske, og der er ting, der ikke vil lykkes.

Jeg har oplevet, at sygdom har gjort mig stærkere, også selvom jeg har følt mig magtesløs. En bøn er aldrig forgæves. ”Bed og I skal få”, siger Jesus, men måske får vi noget andet, end vi bad om. Det vigtigste er at lægge vores liv i Guds hånd og bede om, at hans vilje må ske. Hvis vi ikke får det, vi beder om, betyder det ikke, at vi har gjort noget forkert eller bedt forkert.

Paulus var også ramt, han havde en ”torn i kødet” – måske en sygdom. Tre gange bad han om at blive af med den. Men Gud sagde: ”Min nåde er dig nok”. Paulus nævner, at han er glad, når han går igennem trængsler og kampe: ”For når jeg er magtesløs, så er jeg stærk”.