Moderne slaveri på haveudstilling

- Gud gav mig en drøm om en have, der fortæller om slaveri, siger aktivist Mirabelle Galvin fra ’Modern Slavery Garden’.
– Gud gav mig en drøm om en have, der fortæller om slaveri, siger aktivist Mirabelle Galvin fra ’Modern Slavery Garden’.

En ”moderne slaveri-have” er en del af udstillingen i London på årets Chelsea Flower Show. Haven sætter fokus på nutidens slavehandel og trafficking, som berører mindst 27 millioner.

Slaveri-haven har farvestrålende døre udadtil, mens indersiden er et dystert fængsel. Aktivist Mirabelle Galvin fra ”Modern Slavery Garden” fortæller, at Gud gav hende ideen i en drøm.
– Gud talte bogstaveligt talt til mig om slaveri i en drøm, og jeg spurgte: Hvad kan jeg gøre ved det? Så havde jeg en anden drøm – jeg tror på en Gud, der taler gennem drømme – og han gav mig en drøm om en have, der fortæller om moderne slaveri, siger Mirabelle Galvin til CBN News.

– Jeg vil gerne understrege, at moderne slaveri er en skjult forbrydelse, mens det i gamle dage var acceptabelt, at én person ejede en anden. Nu er det ulovligt, så det er en skjult forbrydelse, der foregår bag lukkede døre, siger designer Juliet Sargeant. Haven uden for dørene har farvestrålende planter, men centrum indenfor dørene repræsenterer de steder, hvor mennesker holdes fanget. Her er der mørkt, og man ser ingen planter.

– Uanset om folk arbejder i bordeller eller skønhedssaloner, på cannabisfarme, i gartnerier eller private hjem, er det forskellige former for slaveri, som i det store og hele er skjult, siger Mirabelle Galvin. Hun beder kristne undersøge, om slaver har været involveret i fremstillingen af de varer, de køber. På #askthequestion kan man spørge ind til fremstillingen af bestemte varer for at påvirke producenterne med spørgsmålet: ”Er der slaveri i din produktionskæde?”