Tidl. homoseksuel: ’Vis kærlighed til ofrene i Orlando’

 - Homofile er ikke større syndere end alle andre, siger prædikant og forfatter Matt Moore.Den rigtige reaktion overfor homofile er at vise dem kristen kærlighed Matt Moore
– Homofile er ikke større syndere end alle andre, siger prædikant og forfatter Matt Moore.Den rigtige reaktion overfor homofile er at vise dem kristen kærlighed Matt Moore

De fleste kristne sørger og græder over tragedien i Orlando. Og det er det eneste rigtige, påpeger Matt Moore i Christian Post.

Samtidig har prædikanten Moore nogle formanende ord til de få, som mener, at de 100 ofre i sidste weekends skyderi på homo-natklubben Pulse i Orlando blot fik løn som forskyldt.

– Er en natklub fyldt med påvirkede homoseksuelle ikke et af de mest vanhellige steder, man kan befinde sig? Som én, der tidligere tilbragte fire aftener om ugen på bøsseklubber – før Jesus lagde sin hånd på mig – kan jeg forsikre dig, at det er sådan. Men er de homoseksuelle syndere værre end søndagsskolernes syndere?
Overhovedet ikke!

Hvis det ikke var for Guds nåde, ville du selv være lige så håbløst fordærvet og fanget af synd som en LGBT-person. Din ondskab viser sig måske på andre måder, men den er ikke mindre forkastelig i Guds øjne, understreger Matt Moore og henviser til Lukasev. 13:1-5.

Hvem er medskyldige i tragedien?

Ifølge Christian Post nævner amerikanerne fem grupper eller enkeltpersoner som medansvarlige for skyderiet, selv om gerningsmanden telefonisk udtrykte sin sympati for Islamisk Stat.

1. The United Methodist Church. En pro-LGBT gruppe (Reconciling Ministries Network) inden for metodistkirken beklager, at kirken ikke for længst har accepteret homoseksualitet og homofile ægteskaber. Efter skyderiet i natklubben erklærede gruppen, at metodistkirken er medskyldig i vold mod LGBT-personer. Gruppen nævner hverken islam eller jihad i forbindelse med skyderiet i Orlando.

2. Republikanerne. Selv om gerningsmanden Omar Mateen tidligere har været medlem af det demokratiske parti, får republikanerne skyld for hans homofobi.
– Mateens had til homofile kom ikke fra Syrien. Det blev født og voksede op lige her. Og det skyldes de republikanske lovgivere og politikere, som diskriminerer mod LGBT-folk i deres love. De politikere burde føle skam, skyld og medansvar, mener Tim Teeman fra The Daily Beast.

3. Konservative kristne. ”De har skabt det bøssefjendske klima”, skriver advokat Chase Strangio på Twitter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:4. Muslimske immigranter. Selv om Mateen var født og opvokset i USA, bruger Donald Trump anledningen til at kræve stop for muslimsk indvandring. Samtidig angriber han sine politiske modstandere for deres ineffektivitet overfor islamisme.

5. Barack Obama. Præsidenten har ved hver eneste skudepisode de seneste år talt om nødvendigheden af at forbyde adgang til skydevåben. Han har også godkendt angreb på IS i Mellemøsten. Alligevel lød kritikken fra Donald Trump: Han er enten ikke hård nok, eller ikke smart nok eller også har han noget andet i hovedet. Folk fatter ikke, at Obama ikke kan bruge ordene ”radikal islamisk terrorisme”. Det er ufatteligt. Der må foregå noget, hævder Trump.