Tyske politikere må beskyttes efter vedtagelse om folkedrab

Efter at Forbundsdagen i sidste uge anerkendte osmannernes drab på armeniere i 1915 som folkedrab, har tyske politikere med tyrkiske rødder haft brug for politi-beskyttelse.

Politikerne har modtaget dødstrusler, siger et anonymt medlem af Forbundsdagen til nyhedsbureauet AFP.
I perioden 1915-1923 sendte Det Osmanniske Rige hundredtusinder af kristne etniske armeniere ud i ørkenen for at dø. De overlevende blev sendt i kz-lejre, skudt, brændt eller forgiftet. Omkring 1,5 millioner armenierne døde under massakren.

Forbundsdagens vedtagelse om at kalde massakren for folkedrab har vakt vrede i Tyrkiet, der straks efter afstemningen kaldte sin ambassadør hjem fra Tyskland. 11 medlemmer af Forbundsdagen med tyrkiske rødder stemte for resolutionen. Det fik Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan til at kræve, at de får taget blodprøver, så man kan fastslå, ”hvilken form for tyrkere de er”.

Tyrkiet vedkender sig nogle af de mange drab for 100 år siden, men nægter, at der var tale om folkedrab. I stedet taler man om en ”tragedie”, hvor et lige antal af tyrkere og armeniere blev dræbt.