Brugerbetalt kirke

Ella Holgård
Ingersvej 7, st th
8220 Brabrand

Når den danske folkekirke bliver for meget, for intens, resulterer det i, at den danske befolkning får et forskruet forhold til religion. Et forhold til religion som noget man er født med, har pligt til, ikke kan undgå og som noget der ligger dybt i vore aner. Det er forkert, meget forkert endda.
Hvordan kan man tale for degradering af folkekirken, og så samtidigt spilde statens penge, på at uddanne sig som teolog? Svaret er pure simpelt. Kirke er fantastisk; kirke kan så meget, kirke vil så meget og kirke gør så meget. Faktisk for meget. Kirken fylder en alt for stor del af vores bevidsthed. Kirken infiltrerer alt for mange danskeres liv, på trods af at den slet ikke er inviteret. Kirker skal være noget der vælges til. Noget der er bevidsthed omkring; noget der ikke bare er der for at være der, men noget der er fordi det aktivt er valgt til. Jeg er pro kirke; brugerbetalt kirke hvor kirkegængerne, og ansatte, får noget ud af kirkens rum, af kirkens ord og af kirkens tradition. Brugerbetalt kirke må anses som en konsekvens, en konsekvens af misbrug i kirken igennem så mange år.