’Left Behind’-forfatter død

Bestsellerforfatteren Tim LaHaye døde i San Diego sidste søndag.
Bestsellerforfatteren Tim LaHaye døde i San Diego sidste søndag.

Tim LaHaye, pastor og medforfatter af bestseller-serien Left Behind er død, 90 år gammel.

Lahaye skrev sammen med Jerry B. Jenkins 16 bøger i serien om de sidste tider. Allerede i 2002 var der solgt over 50 millioner af disse bøger verden over.
Tim LaHaye døde på et hospital i San Diego efter et alvorligt slagtilfælde. Efterfølgende har Jerry B. Jenkins beskrevet LaHaye som en ”åndelig kæmpe”.

– Han er nu der, hvor han altid ønskede at være. Men hans bortgang efterlader et tomrum i mit sind, sagde Jenkins. LaHaye ville somme tider forsvinde efter et TV-show eller en bog-lancering. ”Så stod han i et hjørne og bad sammen med en person, han lige havde mødt – lige fra en læser til en deltidsansat i en boghandel eller en studievært fra TV”, tilføjer Jenkins.

Left Behind bøgerne handler om mennesker, som bliver tilbage på jorden efter bortrykkelsen af de kristne. Serien er den bedst sælgende kristne romanserie nogensinde.

Flere af bøgerne er blevet filmatiseret, bl.a. i 2014, hvor Nicolas Cage havde hovedrollen.
Foruden Left Behind bøgerne har LaHaye skrevet over 60 kristne bøger om emner som familieliv, temperamenter, seksualitet, bibelsk profeti mm. Disse bøger er blevet oversat til 32 sprog.