Noas Ark – komplet med dinosaurer – åbnet i USA

Kreationisten Ken Ham fra ’Answers in Genesis’ har bygget Noahs Ark i Kentucky efter bibelsk målestok. Han forventer to millioner besøgende i løbet af det første år. Foto: Ark Encounter
Kreationisten Ken Ham fra ’Answers in Genesis’ har bygget Noahs Ark i Kentucky efter bibelsk målestok. Han forventer to millioner besøgende i løbet af det første år.
Foto: Ark Encounter

Gud skabte alt for 6.000 år siden, mener organisationen bag den nye ark i Kentucky. Også en gruppe danskere kæmper for at flere tager Bibelens ord for pålydende.

Den nye Noas Ark af bibelske dimensioner i Kentucky åbnede dørene for publikum midt i juli.

Arken er bygget af Ken Ham, der er præsident i den bibeltro organisation Answers in Genesis (”svar i 1. Mosebog”).
Den 155 meter lange ark har kostet over 100 millioner dollars. Formålet med byggeriet er at vise, at Bibelens beretning om Noa er sand, skriver KPK.

Bibelske mål og dinosaurer

Answers in Genesis oplyser, at arken er bygget efter bibelske mål. Den indeholder et museum med udstillinger af Noas familie sammen med rækker af bure med dyrefigurer, inklusive dinosaurer.
Answers in Genesis mener, at Gud skabte verden med mennesker, dinosaurer og alt andet for ca 6.000 år siden. De mener, at dinosaurerne stadig fandtes på Noas og Syndflodens tid.
Ifølge evolutionslæren derimod var dinosaurerne uddøde ca 65 millioner år, før de første mennesker blev til.

- Det er meget vigtigt, at kristne i Danmark forstår Bibelens første 11 kapitler rigtigt. For Syndfloden var en ’generalprøve’ på Jesu genkomst, siger Stefan Lööf.
– Det er meget vigtigt, at kristne i Danmark forstår Bibelens første 11 kapitler rigtigt. For Syndfloden var en ’generalprøve’ på Jesu genkomst, siger Stefan Lööf.
Jesus talte om Noa

Også i Danmark er der kristne, som kæmper for at udbrede troen på hele Bibelen.
– Jesus troede på beretningen om Noa. Men desværre er der mange kristne, som ikke gør det, siger Stefan Lööf fra den danske Answers in Genesis-støttegruppe.
Lööf er meget bekymret over de konservative kristne, der afviser beretningerne i Bibelens første 11 kapitler som myter. For det har betydning for hele opfattelsen af den kristne tro, inklusive Jesu genkomst, understreger han.
– Nogle mener, at Jesus kun vidste, hvad han talte om, når det gælder åndelige spørgsmål. Når det gælder de historiske forhold fra urhistorien vil man derimod gå til videnskaben for at få svar. Men det betyder, at man underminerer Jesu lære. For Jesus troede på historien om Noa. Og Jesus har ikke brug for hjælp fra videnskaben!
Jesus sagde, at som det gik på Noas tid, vil det gå, før Menneskesønnen kommer tilbage. Han henviste til Det gamle Testamente. Det burde vi også gøre. Men det betyder også, at Syndfloden er som en generalprøve på dommedag.
Troen på Bibelens urhistorie hænger i den grad sammen med troen på Jesu genkomst, understreger Stefan Lööf.

Ny bog om arken

For at udbrede Bibelens lære om både urhistorien og de sidste tider, vil Stefan Lööf til december udgive bogen ”Noas Ark – myte eller virkelighed?”
– I bogen ser jeg bl.a. på de historiske beretninger om store skibe i oldtiden. For arken var ikke det eneste kæmpeskib.
Jeg kommer også ind på, hvordan det var at være ombord på arken og hvad der foregik udenfor, siger Lööf, som også gerne taler til børn om menneskets skabelse.

Forkynder i børnehøjde

– Evolutionslæren siger, at menneskehjernen efterhånden voksede og udviklede sig. Men det stemmer ikke overens med forskningen. For i løbet af et par tusind år har det vist sig, at menneskers hjerner er blevet mindre, ikke større. Det er noget af det, jeg fortæller om i børnehøjde, siger repræsentanten for de danske støtter af Answers in Genesis.
Han har i flere år været fritidskonsulent og forkynder for børn og juniorer i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
– Min forkyndelse er apologetik, trosforsvar, i børnehøjde. Selvom det umiddelbart kan lyde lidt støvet, bliver det ikke kedeligt, når fakta, som lærebøgerne “glemmer” at fortælle, kombineres med trylleri, fagter, træsværd, gummibolde og balloner.
Præsentationen begynder med Gud som skaber og slutter med at pege på Jesus som deres frelser, forklarer Stefan Lööf, som til daglig er SOSU-assistent i Kolding.