Kina: Teologer tvinges til at sværge troskab til kommunistpartiet

Studerende på præsteseminarier i Kina skal sværge ”absolut troskab” mod kommunistpartiet og fornægte Gud.

Det skriver iagttagergruppen China Aid i en rapport, som bl.a. bygger på optagelser fra en dimission på Zhejiag Theological Seminary.
– Det er tydeligt, at præsteseminariet har udviklet sig til at vise absolut lydighed overfor partiets krav til ”kristne pastorers uddannelsessted”. Det er blevet til kommunistpartiets skole klædt i kristne klæder. På den måde underkaster de sig ”kejseren” og handler imod Gud. De fordrejer den sande vej, og det vil hurtigt føre til enden på Tre-Selv-Kirken og dens seminarium, mener Guo Baosheng.
Seminariets rektor, pastor Pan Xingwang, går ind for regeringens kors-fjernelser og opfordrer kristne til ikke at kæmpe imod styret.

– I løbet af det sidste år er der sket noget i Zhejiangs kristne kirker, som vi ikke ønsker at se eller høre om. Tag venligst ved lære og bed for kirkerne, mind de studerende om at være på vagt og have en ret tro, tage sig af kirkerne, respektere loven og være gode hyrder for den nye æra, sagde Pan ved semesterets begyndelse.
Det forventes, at Kinas kristne befolkning bliver verdens største med 200 millioner kristne i 2030, skriver Religion Today.