Millioner troede på løgnene

Professor: Da Vinci Mysteriet bygger på løgne og forvanskninger.

Professor, dr. theol. Oscar Skarsaune, der er norsk ekspert i oldkirkens kristologi, afslører i sin bog – Den Ukendte Jesus – de mange løgne og selvmodsigende påstande om Jesus, som er spredt gennem bl.a. Da Vinci Mysteriet.

Skarsaunes bog på 288 sider afslører, at ingen af de historiske påstande i Da Vinci-koden bliver stående som sande efter en undersøgelse. Heller ikke påstanden om, at Leonardo da Vinci var stormester i Sions Orden, og at hans berømte billede Den Sidste Nadver afbilder Maria Magdalena til venstre for Jesus.
Sions Orden blev først oprettet i 1956. På Leonardos billede er det apostlen Johannes, som vises. De feminine træk var den sædvanlige måde at afbilde ham på som meget ung mand og findes på talløse billeder i middelalderen, ikke bare hos Leonardo.
Grundlaget for påstanden om Jesus og Maria Magdalene var angiveligt en sigøjnerlegende fra 1200-tallet, som Brown har forfalsket.
– Ingenting af det, Dan Brown hævder om historiske hændelser i oldtiden og middelalderen, er korrekt, konstaterer Skarsaune.

Den Ukendte Jesus
Nye kilder til, hvem Jesus virkelig var. Da Vinci Mysteriet. Gralsfortællingerne. Thomas-evangeliet. Q-kilden. 288 sider, indbundet. Focal, 149,95 kr.