Nye tiltag i UMO Danmark

s26_stor_Tsjekkia-Cheb-chains
Her ses teamet, som rejste til Cheb i Tjekkiet, foran skulpturen, som viser en brudt lænke. Frida Andersen står som nummer 2 fra højre.

Efter en årrække med stort fokus på familiearbejde og undervisning udvider UMO Danmark sit fokus på målrettet at bringe evangeliet ud gennem evangelisations- og forbønsteams i Danmark og udland.

Maj var en travl måned for UMOs medarbejdere i Danmark. 50 deltagere fra 12 forskellige nationer var samlet på Ungdom Med Opgaves center Sjellebro til ”Impact Europe” – et månedlangt event, som sendte mindre teams afsted til 10 europæiske nationer.

– Impact Europe er en vision, som Gud gav os i starten af 2015: På samme måde som stenen ramte Goliat, ville Gud bruge Danmark som stenen i Davids slynge til at nedbryde fjendens fæstningsværker i Europa, fortæller Ulrik Corneliussen som sammen med sin kone Nubia er leder for Ungdom Med Opgave i Danmark.
I de første tre weekender i maj blev de forskellige teams sendt ud fra centeret. Efter én uge afsted kom de tilbage med vidnesbyrd og oplevelser fra ”marken”.
Deltagerne var blevet delt op i 14 teams, hvoraf fire rejste ud i Danmark, nemlig til Aalborg, Skagen, Vestkysten og København. De andre europæiske nationer, som fik besøg, var Ungarn, Tyskland (Blackenburg og Berlin), Sverige, England (Newcastle og London), Holland, Schweiz, Spanien (Malaga), Belgien (Bruxelles) og Tjekkiet.
I løbet af ugen tog de, der blev på Sjellebro, sig af de praktiske opgaver og stod bag de udsendte teams i forbøn.

”Brudte lænker”

Inden afrejse var deltagerne samlet til bøn for både team og stedet som de besøgte.
Da der blev bedt for Tjekkiet, oplevede teamet, at Gud gav den et skriftsted fra Esajas Bog kapitel 61, som handler om at ”bringe godt budskab og lægedom til dem, hvis hjerte er knust, at udråbe frigivelse for fanger og løsladelse for lænkede”. Derfor blev teamet efter ankomst til Tjekkiet meget opmuntret over at se en stor skulptur i byen Cheb, som netop forestillede en brudt lænke.
Frida Andersen fra Norge fortæller:
– Den sidste aften vi var i Cheb, havde vi lovsangsaften for de lokale kristne i byen. Vi bad for dem, som ønskede det, og jeg bad for en af de unge, han hed Tom. Mens jeg bad, lagde jeg hånden på Toms skulder og bad om at Helligånden måtte fylde ham og komme med fred.
– Da jeg var færdig med at bede, så Tom på mig med et lidt mærkeligt udtryk i ansigtet. Han fortalte, at det var, som om han ikke kunne bevæge sig, at han nærmest var som frosset, og at han havde mærket en kraft gå gennem kroppen, da jeg bad.
– Jeg gav æren til Gud og sagde, at det ikke havde noget med mig at gøre, og at ordene ikke var magiske, men at Gud er en levende Gud! Jeg kunne se på ham, at han virkelig var berørt.

Efterfølgende fortalte en af hans kammerater Frida, at Tom ikke var en troende og at denne oplevelse havde været utrolig stærk for ham.
– Det overraskede mig meget, jeg troede jo, Tom var kristen! Gud ønsker at røre ved sine børn og vise dem, at han er levende og handlekraftig, og at han elsker dem! Han vil bruge dig og mig, siger Frida.

En åndelig kamp og nye tiltag

– Visionen om at nå Europa med teams, der bringer lovsang, tilbedelse, forbøn og evangelisation kan synes næsten ubetydelig i forhold til de udfordringer, der er i vores kontinent lige nu med kriser og terror. Og dog – som beskrevet i Efeserne kap. 6 – er kampen imod åndskræfter, autoriter og mørkets herskere, siger Ulrik og fortsætter:
– I uge 28 holder vi et nyt arrangement på Sjellebro, en samling hvor vi vil søge Gud og række ud til mennesker omkring os gennem evangelisation og andre aktiviteter. Det bliver ikke en lejr, ikke et stævne, men mere en samling, som handler om mission, evangelisation og nøden for dem, der ikke kender Gud. Jan Torland fra YWAM Stavanger i Norge kommer som taler, og der vil være sat tid af til lovsang, til at vente på Gud og adlyde det, han leder os til, fortæller Ulrik.
Man behøver ikke deltage hele ugen, men kan tilmelde sig det antal dage, man ønsker.

Ulrik og Nubia har været ledere for UMO i Danmark i 3 år. Inden da arbejdede det dansk-brasilianske par i ”Håbet Hus” i Brasilien - et YWAM-projekt blandt gadedrenge i Recife.
Ulrik og Nubia har været ledere for UMO i Danmark i 3 år. Inden da arbejdede det dansk-brasilianske par i ”Håbet Hus” i Brasilien – et YWAM-projekt blandt gadedrenge i Recife.
Ny DTS i Danmark

UMO, eller Youth With A Mission som det hedder internationalt, startede tilbage i 1960, efter at grundlægger Loren Cunningham i et syn så bølger af unge mennesker blive sendt ud over hele kontinentet med evangeliet. Det ledte til oprettelsen af en international organisation, som i dag – 56 år efter – har mere end 18.000 medarbejdere og arbejder ud fra 1.100 steder i 180 lande.
Noget af det, YWAM er kendt for, er deres grundlæggende skole – en 5 måneders discipeltræningsskole (DTS). Den næste DTS i Danmark starter i februar 2017. Målgruppen er de 18 – 30-årige, og skolen vil have 3 spor: ”Social Justice” ”Worship & Intercession” og ”Impact Europe”.
– Denne DTS er den første af slagsen og hedder ”Multi Target”. Med denne model ønsker vi at tilbyde en DTS, hvor disse 3 områder flettes sammen under 3 måneders spændende undervisning, og 2 måneders outreach. DTS er ikke en traditionel bibelskole, men mere en periode af dit liv, hvor du tager tid til Gud. Der kommer undervisere fra hele verden, som har det til fælles, at de ikke blot underviser i det, de har studeret, men derimod det, de lever ud i deres eget liv, fortæller Ulrik.

I YWAM’s tidligere år var fokus først og fremmest at udruste og sende unge ud i mission. I dag er mennesker i alle aldre, fra 16 år og opefter, involveret i missionens arbejde, som kan inddeles i tre hovedområder: Undervisning, evangelisation og barmhjertighedsarbejde.
Du kan læse mere om UMO, DTS og Uge 28 på ywam.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: