Gud holder ikke sommerferie

s28_Steen Jensen-fritHvis jeg var Gud, ville jeg tage et par uger fri – og tage på sommerferie.

Han har rigeligt at se til i dagligdagen, tænker jeg: Sygdom, sult, åndelig og materiel fattigdom, naturkatastrofer osv. – så det ville være velfortjent med et par ugers ferie.
Men, sådan er Gud ikke! Der står godt nok i skabelsesberetningen, at Gud hvilede på den 7. dag, men ellers er Gud ikke én, der sådan tager fri. Hverken i sommerferien eller til andre tider. Når vi andre drager på ferie, ud i sommerlandet, på kristne camps eller tager en smuttur sydpå, sidder Gud trofast på sin post.

Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage, indtil verdens ende (Matt. 28:20).

Det er godt at huske på, når livet slår knuder, og sigtbarheden er nedsat.

For nogle år siden udkom en bog med titlen: ”Was God on Vacation?” (Var Gud på ferie?). Den er skrevet af Jack van der Geest, en hollandsk Holocaust-overlever fra koncentrationslejren Buchenwald, og én af blot otte mennesker, der havde held til at flygte fra den nazistiske dødslejr.

Jack van der Geest var tavs om sine oplevelser i mange år. Bl.a. blev han brugt til grusomme medicinske forsøg af den berygtede nazilæge Erwin Ding-Schuler. Det var først i 1990’erne, efter at have hørt en Holocaust-benægters sludder og vrøvl, at han begyndt at fortælle om det – og i 1995 udkom så hans bog ”Was God on Vacation?”

Han emigrerede efter Anden Verdenskrig til USA og blev i 1953 amerikansk statsborger. Senere gav han sit liv til Jesus og var en hengiven kristen til sine dages ende i 2009.

Vi kan alle rammes af spørgsmålet: Hvor er Gud i al grusomheden? Hvorfor virker han så tavs? Er Gud taget på ferie?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nej, Gud tager ikke på ferie, og Gud er ikke fraværende, men nærværende. Også midt i lidelserne, midt i verdens grusomheder og midt i fortvivlelsen og meningsløsheden. For Gud er trofast!
God sommerferie!