Pro-Life journalister frikendt for alle anklager om dokumentfalsk

David Daleiden og hans kollega brød ikke loven, da de med skjult kamera afslørede abortklinikkernes salg af fostre.
David Daleiden og hans kollega brød ikke loven, da de med skjult kamera afslørede abortklinikkernes salg af fostre.

David Daleiden og Sandra Merritt, hvis videoer optaget med skjult kamera afslører Planned Parenthood klinikkernes ulovlige salg af fosterdele, er blevet frikendt for alle anklager.

Efter frigivelsen af videoerne prøvede aborttilhængere at så tvivl om videoernes ægthed. Planned Parenthood har også anmeldt abortmodstanderne for forsøg på at købe fosterdele og for at begå dokumentfalsk. En dommer afviste ret hurtigt den første af anklagerne mod Daleiden og Merritt. Ingen troede, at de var ude på at købe fosterdele. Tilbage stod anklagen for at have brugt falsk ID og kørekort for at få adgang til klinikkerne. Strafferammen for dokumentfalsk er op til 20 års fængsel. Men nu er også denne sigtelse frafaldet.
– Det er en stor sejr for ytringsfriheden, som kommer alle civile journalister til gode. Det er også en klar advarsel til alle Planned Parenthoods politiske medsammensvorne, som bare er ude på at angribe whistleblowers for at beskytte Planned Parenthood mod ransagelse, udtalte David Daleiden efter afgørelsen.